The Telegraph: Володимир Путін - головоріз і брехун, - каже британський дипломат найвищого рівня

The Telegraph: Володимир Путін - головоріз і брехун, - каже британський дипломат найвищого рівня
Володимир Путін - головоріз і брехун
Британський посол у США сер Пітер Уестмакотт говорить, що більш жорстка відповідь Заходу Росії через Україну та збитий літак MH17, починає впливати на Кремль.

Президент Росії Володимир Путін - "головоріз" і "брехун", сказав один із найбільш високопоставлених послів Великобританії. Тим часом ЄС готується схвалити нові жорсткіші санкції проти Москви, пише Бен Фармер для The Telegraph.
Сер Пітер Уестмакотт сказав, що більш жорстка відповідь Заходу починає впливати на Кремль.
Британський посол у США говорить, що агресія Москви в Україні починає виглядати як "неправильний сигнал".
Міністерство оборони оголосило, що бойова група з 1350 військовослужбовців та бронетехніки, у тому числі танків Challenger, приєднається до навчань НАТО у Польщі.
Уряд заявив, що навчання "Чорний орел" на південному заході Польщі будуть найбільшим розгортанням британських військ у Східній Європі з 2008 року.
Навчання розроблені так, щоб заспокоїти східних членів НАТО, що альянс захистить їх від російської агресії.
Сер Пітер сказав, що поведінка Путіна в Україні "бандитська, безчесна і нерозсудлива", "хоча він досить непогано тримається після того, як вкрав Крим".
"Зараз це не виглядає добре, - сказав він у програмі кабельного каналу MSNBC, частини NBC. - Це починає виглядати як неправильний сигнал. Це вирішальний момент того, що відбувається в Україні".
"Ми спостерігали негідну поведінку з російського боку вже досить довго, а тепер - цей страшний злочин - знищення літака. Ми повинні змінити аналіз втрат - вигод для Путіна, для російського народу, для уряду, який був там вибраний".
НАТО активізувало маневри у Східній Європі після анексії Криму через те, що альянсу потрібно показати свою позицію щодо агресивнішого Кремля.
Навчання "Чорний орел" є останньою військовою грою НАТО, щоб за короткий термін укріпитись у цьому районі.


Військові джерела повідомили, що навчання на польському полігоні Заган були давно заплановані, але значно посилені останніми тижнями.
Польські війська та армії інших країн НАТО очікувано приєднаються до навчань. Велика частина британських військ буде з королівських гусарів, хоча джерела в армії кажуть, що остаточне рішення ще не прийняли.
Майкл Фаллон, міністр оборони, розповідає, що навчання показали британську "стійку та істотну підтримку на східному кордоні НАТО". Британія не виключає "подальшого покращення", сказав він.
Протистояння в Україні ймовірно будуть однією з головних тем саміту НАТО в Уельсі у вересні. Містер Фаллон сказав "У нас буде добра можливість на саміті НАТО обговорить, яким ми будемо відповідати на російську незаконну анексію Криму та її дестабілізацію ситуацію на сході України".
Відправка озброєної бойової групи є найбільшим показом британської військової підтримки у Східній Європи від початку кризи в Україні.
Чотири винищувачі RAF Typhoon відправили до Литви на початку року, щоб посилили повітряні патрулі НАТО над Балтійськими країнами, а також британські війська приєднались до дрібніших військових маневрах.
Генерали НАТО закликають альянс скерувати військові ресурси у Східну Європу і створити стримування проти Росії після років, у яких члени альянсу скорочували витрати та зосереджувались на конфліктах в інших місцях.
Генерал Філіп Брідлав, командувач НАТО у Європі заявив минулого тижня, що хотів перетворити військову базу у перевалочний пункт забезпечений зброєю, амуніцією та пайками, якщо військам НАТО доведеться мчати на цю територію у разі кризи.
Західні лідери стурбовані тим, що Кремль вирішив сприяти ескалації конфлікту в Україні навіть після збиття MH17, ведучи артилерійський вогонь через кордон і відправляючи додаткові засоби для сепаратистів.
Тоні Блінкен, радник з національної безпеки Барака Обами, заявив, що несхоже, що існуючі санкції змусили Путіна відступити. Він сказав "Ми бачили конвої танків, реактивні системи залпового вогню, артилерію та бронетехніку. Є докази, що він готується поставляти навіть потужніші системи залпового вогню".
Голландських та австралійських експертів вчергове не пустили на місце, де упав літак Малайзійських авіаліній, оскільки неподалік точився бій.
Українські війська рушили на Донецьк, столицю проросійських сепаратистів, зі сходу був бій неподалік міста Тореза.
Пізніше у понеділок Ігор Гіркін, військовий командир повстанців, заперечував, що його війська мали БУК - ракети земля-повітря, так само, як відкинув звинувачення у тому, що збив літак.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • зоряна рибчинська

    А, Путін красавчік створив Брікс і тепер буде загальна монополія на ресурси, про які санкції можна говорити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up