Сергій Надал відповів на петицію щодо виключення "Християнської етики" зі школи

Сергій Надал відповів на петицію щодо виключення "Християнської етики" зі школи

Міський голова зазначив, що християнська етика є частиною традиції і мала величезне значення для становлення української нації. Тому в  тернопільських школах обов`язково має залишитися цей предмет.

«Я хочу нагадати слова Патріарха Йосипа Сліпого. Свого часу він сказав: «Будуймо своє рідне виховання на власній традиції, зокрема релігійній і національній, шануючи тим труд Ваших світлих попередників, а Бог, напевно, буде щедро благословити Ваші подвиги». Ці настанови найкраще ілюструють, що значить для українців християнська етика. Це частина нашого буття», - сказав Сергій Надал.

Очільник Тернополя висловив думку, що ініціатори постанови не відображають думки більшості тернополян.

«Мені здається, що мотивація тих, хто ініціював таку петицію є лише спробою якось виділитися серед загалу. Я щонеділі відвідую Святу Літургію. Кожного разу бачу велику кількість дітей. Я не бачив, що когось примушували до чогось. Навпаки, змалку їм прищеплюють добрі традиції. Тому думаю, що петиція є спробою виділитися. Я б радив ініціаторам цієї петиції займатися іншими конституційними правами», - сказав Сергій Надал.

Відео дня

Міський голова також висловив припущення, що боротьба з християнською етикою може бути вигідною зовнішнім антиукраїнським силам.

«Якщо згадати минуле, то найбільше боялися Християнства більшовики. Вони руйнували церкви, забороняли діяльність священників. Чому? Дуже просто - християнська етика вчить людяності, вчить поважати людську особистість, як творіння Боже. Це заважає будь-якому авторитарному режиму. Можливо хтось бажає повернутися у ті часи, або виконує чиєсь замовлення із середовища ворогів України», - зазначив Сергій Надал.

Міський голова також заперечив примусове навчання дітей без їхньої волі.

«Усі заняття є факультативними. Тобто ніхто нікого не примушує. Це була ініціатива громади, щоб такий предмет з`явився у школах з метою виховання правильних цінностей», - зазначив Сергій Надал.

Підсумовуючи очільник Тернополя наголосив, що у разі потреби питання буде винесено на сесію міської ради, повідомили в міській раді.

 

Сергій Надал: «Ця петиція звичайно буде винесена на сесію міської ради, але я буду голосувати проти»

“Я особисто буду голосувати проти цієї петиції, бо вона не відображає думки більшості тернополян і суперечить національним інтересам українців. До цього ж буду закликати усіх депутатів. Але ця петиція звичайно буде винесена на сесію міської ради, бо у нашому місті демократія і це думка окремих представників громади Тернополя. Але сподіваюся, що у раді є достатньо тверезомислячих людей, які розуміють значення християнства і християнської церкви для становлення українців, як нації, а також розуміють, що уроки несуть лише добро”, - резюмував Сергій Надал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Piter Savka

    Цієї неділі в церквах міста тернополя збирали підписи ЗА викладання християнської етики в школах, де треба було вказати адресу, ПІП і поставити підпис. Я непоставив, бо потім ше піде в якийсь церковний архів. І взагалі ця історія з тими підписуваннями ЗА і ПРОТИ наштовхує мене на нехороші думки
  • Анонім

    В 28 школі діти просто не відвідують цей урок. Їм не подобається педагог.
  • Смерть Ворогам

    всі хочуть в європу череж жопу. шановні, парафіяни та гості міста   європа це перш за все дотримання конституції і законів. подобається вам це чи ні.
  • Анонім

    Тоді тре забрати і релігієзнавство з програми ВНЗ - здавати заліки важко, ніяких факультативів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up