Партнер рубрики Події

На Гусятинщині сільські рибалки спіймали браконьєрів

На Гусятинщині сільські рибалки спіймали браконьєрів
На Гусятинщині громада села Вікно самоорганізувалась та спіймала «чужаків» із сітками на місцевому ставку. Майже годину люди не давали браконьєрів причалити до берега, а коли ті вийшли – викликали представників контролюючих органів.

 Інцидент трапився вночі із 21 на 22 липня, близько 2-ї ночі. Про це повідомив  начальник відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик.

- Люди помітили, що до ставку під’їхали сині «жигулі». Потім водій та пасажир витягнули човен та спустили його на воду, - каже пан Об’єщик. – А ситуація там така, що самі ж мешканці охороняють той ставок. Бо навесні, як то кажуть, «скинулись» по 50 гривень і зарибнили ставок. Тож, коли побачили браконьєрів із сітками, оточили водойму. Площа ставка – близько двох гектарів. 

Одну із розставлених сіток, за словами пана Об’єщика, чоловіки уже встигли зняти та скласти у мішок рибу. Утім, далі люди почали підсвічувати з берега ліхтариками. Браконьєри намагалась  причалити до берега, але через боязнь потрапити до рук повертали назад. За годину таких маневрів, коли пересвідчились, що  іншого виходу нема, зняли найменші із сіток і таки причалили до берега.

- І за цей час сільський голова почав обдзвонювати усі правоохоронні органи, у тому числі повідомив і  нас, щоб приїхали задокументували, - продовжує пан Об’єщик. – Також місцеві мешканці познімали решту браконьєрських сіток. Наловленої риби виявилось 68 кілограмів. А ось збитків браконьєри завдали на 38 тисяч гривень.
Серед виловленої риби найбільше – коропа. Відтак, тільки виловом коропа браконьєри завдали збитків на 28 тис. грн.  Також було 25 штук товстолоба, 5 штук амура і 105 карасів. 

- Жителі села наполягли, що риби на віддадуть, і що беруть на зберігання, - каже Андрій Об’єщик. -  Вони сподівались , що риба таки «відживе» і вкинули її назад у воду. Утім, вранці майже вся із повернутої до ставка риби поспливала.  
Як підсумок пригоди, на браконьєрів – жителя села Гримайлів із товаришем – колишнім правоохоронцем,  рибоохорона склала протокол. Наразі вона готує матеріали для передачі у правоохоронні органи задля   порушення кримінальної справи. 

-  Жінка одного із порушників - підприємець, має магазин, - каже Андрій Об’єщик. – Так, на цей магазин працівники рибоохорони неодноразово  складали протоколи за торгівлю забороненими знаряддями лову. Неодноразово там продавали і живу рибу. Також неодноразово нам на «гарячу лінію» надходили скарги на цю компанію як від простих рибалок, так і від орендарів.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up