Партнер рубрики Події

На Тернопільщині не показують телевізійні канали

На Тернопільщині  не показують телевізійні канали
Енергетики сьогодні, 26 лютого, близько 15.30 відключили повністю від енергопостачання головну станцію передавального центру в Лозовій Тернопільського району. Як результат - програми місцевих та загальнонаціональних каналів в ефірі в аналоговому та цифровому форматі тепер не доступні більшості глядачів.


Як повідомили у прес-службі ВАТ «Тернопільобленерго», енергопостачання  відключили через борг Тернопільської філії Концерну РРТ. 

- Борг філії – понад 200 тис. гривень, - кажуть у прес-службі. – І філія була завчасно повідомлена про такий хід справи. Раптово цього ніхто не робив. 

Коли ж відновлять енергопостачання – невідомо. Так відповідають як в обленерго, так і на філії Концерну РТТ.


- Такого, щоби відключили зараз телебачення по усій області, ще ніколи не було, - каже директор філії Роман Макар. – Зараз цим уже займається СБУ, голова облдержадміністрації, управління  з питань надзвичайних ситуацій. Адже ні один канал аналогового та цифрового телебачення, окрім «П’ятого», сигнал якого іде з іншої станції, не працює.

Борг за словами пана Макара, і справді є. Утім, йдеться тільки про поточний місяць. Мовляв, обленерго вимагає у своєму договорі передоплати, а фінансової можливості давати ще й передоплату  у філії нема. Це питання, за словами керівника, не раз виносилось і на колегії ОДА.

- Ми кожного місяця, уже роками, пояснювали обленерго  письмово, що передоплати дати не можемо, - додає пан Макар. – І  раніше не виникало таких проблем. А цього разу он як повернулось.  


То чи буде нині «кіно», не знає й сам керівник.

- Їхня позиція така – відновлять енергопостачання, як тільки сплатимо борг.  
Таку інформацію підтвердили й у прес-службі обленерго: сплатять борг, той відновлять. 

- Борг є також і за січень, не лише за поточний місяць, - кажуть в «Обленерго». – ВАТ «Тернопільобленерго» нічого щодо передоплати саме не вигадувало: держава дає підприємству договір, згідно з яким воно і укладає договори з підприємствами. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Треба почати з того, щоб відповідні контролюючі органи перевірили розміри зарплат начальників обленерго, районних РЕСів, міських РЕСів, а також облгазів, райгазів, міськгазів. Тому що їхні зарплати сягають до 100000 грн в місяць (+нарахування), які потім включаються в собівартість електрики, газу і нам розказують що тарифи замалі і їх треба піднімати. Якщо зарплати цих начальників привести до нормального стану по всій Україні, то тарифи треба не збільшувати, а зменшувати.
  • Пономарёв Александр

    правильно не тре вам дурниць
  • Людмила Лукіян

    чудово! народ хоч відпочине від телевізора
  • Анонім

    в такий час це диверсія. пуцькін кидає всі сили щоб розколихати ситуацію в середині України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up