Партнер рубрики Події

Тернополяни скандалили у банку через валюту (ОНОВЛЕНО)

Тернополяни скандалили у банку через валюту (ОНОВЛЕНО)
Чому долари тепер продають за списками, обурювалися тернополяни в одному з відділень банку 17 жовтня.

Гучний скандал виник сьогодні біля одного з відділень "ПриватБанку" на вул. Київській.
- Я стою тут в живій черзі від 5-ї ранку за доларами, - каже тернополянка Лілія Садовська. - Зранку прийшов працівник банку і сказав, що валюту видавати будуть лише першим 25-и людям зі списку, які записались вчора.


Хоча напередодні, за словами пані Садовської, у банку сказали, що валюти вистачить на всіх.
- Я у цьому списку була під №46 і коли прийшла моя черга, то мені сказали, що грошей вже не буде, - додає жінка. - Я не розумію, чому працівники банку втручаються у списки, які написали самі люди? 

Так само обурювалися й інші люди з тієї черги, але вони не хотіли називатися для газети.
Як пояснили у банку кількість валюти на день обмежена у всіх відділеннях. А списки це ініціатива самих клієнтів банку.

Відео дня

- Правила і обсяг продажів придумали не ми, - каже керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку в Тернополі Дмитро Почтовнюк. - Кількість валюти на всіх відділеннях в день обмежена, тому що банк продає долари рівно в тих обсягах, які були куплені на спеціальних аукціонах НБУ з урахуванням потреби всіх 2700 відділень.

В першу чергу перевагу мають клієнти, які знімають валютні депозити, поянює Дмитро. У такому разі валюти може не вистачити іншим клієнтам, якщо прийшла заявка на депозит.
- Стосовно списків - це ініціатива самих клієнтів, - додає він. - Банк з ними нічого спільного не має та обслуговує будь-якого клієнта, котрий підійшов до каси. Для того щоб не виникали подібні ситуації, ми б радили скористатися інтернет-банкінгом Приват24, де без проблем можна купити валюту не вистоюючи в чергах.

Нагадаємо, зараз в Україні діє обмеження на продаж валюти банками, яке прийняв Нацбанк. В одні руки банк може продати за день не більше 200 доларів. У зв’язку з цим біля фінустанов періодично утворюються чималі черги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • QWERTY

    в статті зазначено, що можна купити долари через ПРИВАТ24, це відверта БРЕХНЯ. Всі опреації з купівлі доларів через ПРИВАТ24 блокуються, хоча спочатку виникає хибне враження що ви купили долари. НЕ БРЕШІТЬ ЛЮДЕЙ

    Дмитро Почтовнюк reply QWERTY

    Обмеження по купівлі ввели буквально вчора вечером. У зв’язку з нестабільною ситуацією на валютному ринку тимчасово обмежено продаж іноземної валюти в касах банку, Приват24, за телефоном 3700. Ми докладаємо максимум зусиль для якнайшвидшого вирішення цього питання. Видача коштів з валютних депозитів і карткових рахунків у сумах, визначених НБУ, проводиться, як і раніше, без обмежень. Також можлива купівля валюти з метою погашення валютного кредиту. Сподіваємося на Ваше розуміння.
  • Дерех Олех

    це бидло і сприяє розвитку інфляції в Україні. зато доляри дома в баночці тримати буде
  • Ррр Олег

    От бидлота ті бабці- невже їм так потрібно ті доллари. От сидять вдома з дідом, підуть - поштовхаються , куплять по 200 долл по 13 грн , підуть до валютчиків- здадуть по 14.50 --- і 600 грн в кишені.

      Держава дураків!!!!
  • Анастасия Малько

    Була зранку на відділенні Наші люди поводяться , як свині! Одна з жіночок почала погрожувати касиру банку, зі словами: "Ти ще не знаєш, хто я така, завтра тут працювати не будеш!" Люди гуділи, кричали, пхалися, сварилися.  Бідні працівники! В такій атмосфері працювати вкрай важко! І ці списки складали самі ж люди.Немає чого на дзеркало піняти!

    Анонім reply Анастасия Малько

    А працівники банку поводять себе ще гірше, як свині: БРЕШУТЬ ЛЮДЯМ,ХАМЛЯТЬ,ТАКЕ ВІДНОШЕННЯ ДО ЛЮДЕЙ,НІБИ ЇМ ЩОСЬ ВИННІ!!!Одним словом - сволочі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up