Так не буває – зітхнете ви. Пригадаєте їдальню в себе на роботі або десь неподалік, куди ходите щообіда, бо немає іншого вибору. Нюхаєте запах гіркого диму з кухні, прискіпливо оглядаєте присохлі салати і неапетитне пюре – але приходите туди щодня. Ну а що ж робити – десь обідати треба.
Колеги по роботі беруть із собою лоточки із домашнім харчем. Розповідають, як встають рано-вранці чи витрачають вільний після робочий час вечора, аби встигнути приготувати – і ви з жахом розумієте, що не зможете цього робити також, хоча спокуса пожувати в обідню пору щось гаряченьке і натуральне дуже велика.
А ще деякі ваші знайомі обідають щоразу булочкам, пряниками, цукерками та хот-догами, іноді кефіром зап'ють. Ще й рекламують – мовляв, смачно. Ага, а потім гастрит і язва…. Е, ні, то не для мене – знову зітхаєте.
- А чого ж хочеш, перебірливий ти наш? – цікавляться колеги та друзі.
- А от якби в гарній обстановці, за столиками з довгими скатертинами і красивим посудом, щоб все гаряченьке, свіженьке, смачненьке – і дешево. – відповідаєте мрійливо, зустрічаючи скептичні погляди у відповідь.
А от і дарма вони сумніваються, що так буває – так їм і передайте. А на додачу ще й заведіть і покажіть місце, у якому можна пообідати саме в таких умовах, як вам мріялось - у ресторані "Оскар".
По вигляду, дизайну, інтер'єру – це заклад класу "люкс". Усе так і дихає тут елегантною стильністю, елітністю та вишуканістю – виправдовуючи назву і підтверджуючи, що заклад справді вартий найвищої нагороди, такого собі "Оскара" у ресторанній справі.
Меню – теж зразок стилю, але ви його відкриваєте – і… звичайні стандартні ціни як у подібних закладах. Так, може і страви навіть по назві такі, що слинка тече, але де обіцяне недорого???
І тоді у ваші руки потрапляє спеціальне обіднє меню – і ви розумієте, що вс е настільки добре, що просто не може бути правдою. Гречка по 6 гривень? Узвар та сік за 3 гривні? Чай за 4 гривні? Величезна порція риби з усякими добавками - за двадцятку? Борщ за 7 гривень? Та ви жартуєте – тут певно,А би дуже несмачно, або це все холодне, або щось ще. Мусить бути щось не так.
Аж ні. Приносять обід. Густющий узвар, який пахне чорносливом і сушеними грушами. Приносять борщ, від якого просто неможливо відірватись. Велику тарілку рибки з картоплею фрі, вкриту скибочкам помідора і грибів, а потім густо залиту розплавленим сиром. І ось ви уже відчуваєте себе котом, який з'їм банку сметани і просто не може поворухнутись.
І все це під неголосну музику, в супроводі усмішок персоналу – і за суму, яку ви викладаєте щодня у своїй столовці, де досі пахне перепаленою олією.
А що там ще в меню? Щоб знати до наступного разу. Суп дня – щоразу інший, щоб не набридло усяким вибагливим. Салатики на будь-який смак – але з числа тих, які улюблені з дитинства – "Олів'є", "Вінегрет", "Столичний", "Шуба", "Бурячок" тощо. Друге – картопля, гречка, рис – а до них усіляке смачненьке м'яско, рибка, відбивні. Смакота – наступного разу треба брати із собою друзів.
Виявляєтеся, якщо ви тут постійний гість - і офіціанти вже знають вас, і на вході вітають усмішками – то обід можна замовляти заздалегідь. Зателефонувати, припустимо, о 12 і замовити на першу комплексний обід на п'ять осіб. Тож тоді не доведеться чекати на замовлення – прийшов і одразу смакуєш гаряченьке. Причому офіціанти пам'ятають ваші смаки – і накриють улюблений столик, за яким завжди сидите.
А можна так і день народження свій з колегами відсвяткувати – якщо в денну пору (з 12-00 до 17-00, поки діє обіднє меню з його непристойно низькими цінами). Зручно, смачно, ситно, недорого – все в одному.
А ще, якщо дощ і не хочеш іхати, або горять дедлайни і нема змоги навіть збігати на обід – можна домовитись, аби обід вам відправили на таксі.
Ну але при всіх принадах обіднього меню, звичайне меню ніхто не відміняв. Можна замовити деякі страви з нього, хоча обіднє орієнтоване більше на те, аби дешево, смачно і швидко поїсти, а звичайне більше для людей, які хочуть посмакувати за неспішною розмовою чи діловою зустріччю.
У звичайному меню зверніть увагу на винну карту – тут представлені кращі вина світу, про кожне з яких вам безліч цікавого може розповісти офіціант. Адже весь персонал проходить навчання у кращих сомельє України і знає про представлені у меню вина – і не лише про них – практично усе.
А буквально на днях в ресторані "Оскар" можна скуштувати і суші. Не десятки видів, як у суші-барах. Лише декілька найсмачніших та найкорисніших для здоров'я видів ролів. Так-так, найкорисніших, бо суші вже давно перестали бути "модною фішкою" чи ознакою вибагливості. Сьогодні їсти суші – це скоріше данина власному здоров'ю, адже це абсолютно здорова їжа, яка ще і сприяє схудненню.
Але поки ви це читаєте – мабуть, вже думаєте, що непогано би від теорії перейти до практики, чи не так? Абсолютно вірно – тож поспішайте в ресторан "Оскар", що на вул. Крушельницької. Смачного!
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Марія
Лазар-Виноградова Іванна
Лукіян Людмила
або телефончик написати, або посилання на сторінку в соцмережі...
а скуштувати такий недорогий та смачний обід звичайно хочу.
Diana Diana reply Лукіян Людмила
Diana Diana