На обідню перерву - в "Оскар" (новини компаній)

На обідню перерву - в "Оскар" (новини компаній)
"Щоб добре жити, треба смачно їсти" – сказав у свій час легендарний шеф-кухар Гордон Рамзі. А в сучасній економічній ситуації було би непогано, якби поруч із "смачно" – ще й "недорого".

Так не буває – зітхнете ви. Пригадаєте їдальню в себе на роботі або десь неподалік, куди ходите щообіда, бо немає іншого вибору. Нюхаєте запах гіркого диму з кухні, прискіпливо оглядаєте присохлі салати і неапетитне пюре – але приходите туди щодня. Ну а що ж робити – десь обідати треба.

Колеги по роботі беруть із собою лоточки із домашнім харчем. Розповідають, як встають рано-вранці чи витрачають вільний після робочий час вечора, аби встигнути приготувати – і ви з жахом розумієте, що не зможете цього робити також, хоча спокуса пожувати в обідню пору щось гаряченьке і натуральне дуже велика.

А ще деякі ваші знайомі обідають щоразу булочкам, пряниками, цукерками та хот-догами, іноді кефіром зап'ють. Ще й рекламують – мовляв, смачно. Ага, а потім гастрит і язва…. Е, ні, то не для мене – знову зітхаєте.

Відео дня

- А чого ж хочеш, перебірливий ти наш? – цікавляться колеги та друзі.

- А от якби  в гарній обстановці, за столиками з довгими скатертинами і красивим посудом, щоб все гаряченьке, свіженьке, смачненьке – і дешево. – відповідаєте мрійливо, зустрічаючи скептичні погляди у відповідь.

А от і дарма вони сумніваються, що так буває – так їм і передайте. А на додачу ще й заведіть і покажіть місце, у якому можна пообідати саме в таких умовах, як вам мріялось -  у ресторані "Оскар".

По вигляду, дизайну, інтер'єру – це заклад класу "люкс". Усе так і дихає тут елегантною стильністю, елітністю та вишуканістю – виправдовуючи назву і підтверджуючи, що заклад справді вартий найвищої нагороди, такого собі "Оскара" у ресторанній справі.

Меню – теж зразок стилю, але ви його відкриваєте – і… звичайні стандартні ціни як у подібних закладах. Так, може і страви навіть по назві такі, що слинка тече, але де обіцяне недорого???

І тоді у ваші руки потрапляє спеціальне обіднє меню – і ви розумієте, що вс е настільки добре, що просто не може бути правдою. Гречка по 6 гривень? Узвар та сік за 3 гривні? Чай за 4 гривні? Величезна порція риби з усякими добавками  - за двадцятку? Борщ за 7 гривень? Та ви жартуєте – тут певно,А би дуже несмачно, або це все холодне, або щось ще. Мусить бути щось не так.

Аж ні. Приносять обід. Густющий узвар, який пахне чорносливом і сушеними грушами. Приносять борщ, від якого просто неможливо відірватись. Велику тарілку рибки з картоплею фрі, вкриту скибочкам помідора і грибів, а потім густо залиту розплавленим сиром. І ось ви уже відчуваєте себе котом, який з'їм банку сметани і просто не може поворухнутись.

І все це під неголосну музику, в супроводі усмішок персоналу – і за суму, яку ви викладаєте щодня у своїй столовці, де досі пахне перепаленою олією.

А що там ще в меню? Щоб знати до наступного разу. Суп дня – щоразу інший, щоб не набридло усяким вибагливим. Салатики на будь-який смак – але з числа тих, які улюблені з дитинства – "Олів'є", "Вінегрет", "Столичний", "Шуба", "Бурячок" тощо. Друге – картопля, гречка, рис – а до них усіляке смачненьке м'яско, рибка, відбивні.  Смакота – наступного разу треба брати із собою друзів.

Виявляєтеся, якщо ви тут постійний гість -  і офіціанти вже знають вас, і на вході вітають усмішками – то обід можна замовляти заздалегідь. Зателефонувати, припустимо, о 12 і замовити на першу комплексний обід на п'ять осіб. Тож тоді не доведеться чекати на замовлення – прийшов і одразу смакуєш гаряченьке. Причому офіціанти пам'ятають ваші смаки – і накриють улюблений столик, за яким завжди сидите.

А можна так і день народження свій з колегами відсвяткувати – якщо в денну пору (з 12-00 до 17-00, поки діє обіднє меню з його непристойно низькими цінами).  Зручно, смачно, ситно, недорого – все в одному.

А ще, якщо дощ і не хочеш іхати, або горять дедлайни і нема змоги навіть збігати на обід – можна домовитись, аби обід вам відправили на таксі.

Ну але при всіх принадах обіднього меню, звичайне меню ніхто не відміняв. Можна замовити деякі страви з нього, хоча обіднє орієнтоване більше на те, аби дешево, смачно і швидко поїсти, а звичайне більше для людей, які хочуть посмакувати за неспішною розмовою чи діловою зустріччю. 

У звичайному меню зверніть увагу на винну карту – тут представлені кращі вина світу, про кожне з яких вам безліч цікавого може розповісти офіціант. Адже весь персонал проходить навчання у кращих сомельє України і знає про представлені у меню вина – і не лише про них – практично усе.

А буквально на днях в ресторані "Оскар" можна скуштувати і суші. Не десятки видів, як у суші-барах. Лише декілька найсмачніших та найкорисніших для здоров'я видів ролів. Так-так, найкорисніших, бо суші вже давно перестали бути "модною фішкою"  чи ознакою вибагливості. Сьогодні їсти суші – це скоріше данина власному здоров'ю, адже це абсолютно здорова їжа, яка ще і сприяє схудненню.

Але поки ви це читаєте – мабуть, вже думаєте, що непогано би від теорії перейти до практики, чи не так? Абсолютно вірно – тож поспішайте в ресторан "Оскар", що на вул. Крушельницької. Смачного!

 

Коментарі (5)
  • Марія

    Де подивитись меню комплексних обідів?
  • Лазар-Виноградова Іванна

    Недавно з колективом святкували в Оскарі - кухня шикарна!! Я вже забула що так смачно можуть готувати в ресторані. Кожна страва просто особлива і така смачна, що відірватись не можливо. Рибка в беконі в сирному соусі мене просто порвала. Дякую вашій кухні і власникам за гастрономічне задоволення)))))
  • Лукіян Людмила

    ну і де я маю шукати ресторан, по всій вулиці?

    або телефончик написати, або посилання на сторінку в соцмережі...

    а скуштувати такий недорогий та смачний обід звичайно хочу.

    Diana Diana reply Лукіян Людмила

  • Diana Diana

    ціни мене приємно здивували!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up