УКРОП об’єднує в свої лави патріотів зі всієї України (ПОЛІТИЧНА ПОЗИЦІЯ)

УКРОП об’єднує в свої лави патріотів зі всієї України (ПОЛІТИЧНА ПОЗИЦІЯ)
Нову політичну силу «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» і її осередок на Тернопільщині представив на зустрічі з журналістами і з громадою краю в Українському домі „Перемога” народний депутат України, правозахисник та один з її лідерів Віталій Купрій.
Нову політичну силу «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» і її осередок на Тернопільщині представив на зустрічі з журналістами і з громадою краю в Українському домі „Перемога” народний депутат України, правозахисник та один з її лідерів Віталій Купрій.

Віталій Купрій - заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, наразі займається розбудовою партії в регіонах.

- Партія УКРОП ще досить молода, їй усього півтора місяці. Днями зареєстрували Тернопільський обласний осередок. Його координатором став тернопільський підприємець Василь Ласій, людина в політиці нова, але перспективна, - зазначив політик. - Програма партії допрацьовується, тож ми хочемо, щоб місцеві громади суттєво вплинули на її формування. На Всеукраїнському рівні головні пріоритети партії – боротьба з корупцією, обмеження інституту президента, тож ми виступаємо за парламентсько-президентську республіку. Ми за посилення обороноздатності країни.

Основу партії утворили депутати з міжфракційного об’єднання „Укроп”, до якого увійшли й кілька депутатів, які полишили фракцію «Блоку Петра Порошенка» через незгоду з ситуацією в блоці і у фракції, через відсутність боротьби з корупцією і реальних реформ в Україні. УКРОП – в опозиції до нинішньої влади.

Відео дня

- Ми просимо не ототожнювати нас з «Опозиційним блоком» , яких ми вважаємо зрадниками українського народу, - зазначив Віталій Купрій. - Ми – конструктивна опозицієя до діючої влади. Ми не лише критикуємо, а й вносимо відповідні законопроекти. На жаль, багато корисного для України не вдається реалізувати, бо більшість наших законодавчих ініціатив не знаходить підтримку президента, знімається з реєстрації головою Верховної Ради.

Ідеологія об’єднання - це правий центр, зазначив Віталій Купрій.

- Ліберальні ідеї ми базуємо на повазі до верховенства права, - зазначив нардеп. - Ми підтримуємо підприємців, виступаємо за створення потужного середнього класу, виступаємо за демонополізацію економіки, за те, щоб була зрозуміла податкова політика. Ідеологічні моменти ми базуємо на патріотизмі. Ми виступаємо за боротьбу з корупцією, обмеження інституту президентства, а в перспективі й скасування його взагалі.

УКРОП пропонує об’єднатися патріотам з усієї України. В лавах партії хочуть бачити активістів, які підтримували Революцію Гідності, волонтерів, воїнів АТО, просто свідомих громадян з активною життєвою позицією. На вибори об’єднання йде як загальнодержавна партія, хоча на початку її створювала дніпропетровська команда.

- Після того, як ми ініціювали процес створення партії, до нас почали приєднуватися нардепи з різних регіонів, - розповідає політик.  – Представлена і Івано-Франківщина, Львівщина, Київщина, зараз ми зустрічаємося з громадою на Тернопільщині. Ми бачимо підтримку активів в багатьох регіонах.

Політик зазначив, що партія розпочинає процес об’єднання українських патріотів, щоб висунути кандидатів в депутати до місцевих рад, і налаштована перемагати на виборах на усіх рівнях.

- Після того, як народ України покаже свою волю, однозначно переформатується коаліція, - зазначив політик. - Чинний уряд буде відправлено у відставку.

Окремо у своєму виступі пан Купрій зупинився на процесі прийняття рішень в партії.

- У нас в партії немає вождизму, ми всі лідери, ми всі патріоти, - зазначив він. - На центральному рівні політради ми прийняли рішення, що всі стратегічні і тактичні положення ми будемо обговорювати і приймати колективні рішення. На місцевому рівні ми бачимо таку саму стратегію і пропонуємо нашому тернопільському осередку використовувати цей механізм колективного вирішення питань. Обговорюйте програмні моменти з громадою і  перемагайте!  

Купрій обіцяє: за місяць буде готова програма, яка відображатиме інтереси громади. Обласна команда партії також ще формується, тут шукають нові обличчя в політиці і хочуть бачити в лавах партії справжніх патріотів.

- Ми ще не готові озвучити склад місцевої команди по прізвищам, хочемо, щоб обговорення кандидатур відбувалося публічно, - зазначив політик. – Прагнемо, щоб в нашу команду не потрапили колишні регіонали, комуністи, тож якщо хтось знатиме про такі факти, можна повідомляти про це на мою сторінку в Facebook, щоб ми одразу могли відреагувати.

Крім того у своєму виступі політик зосередився на позиції партії щодо проекту змін до Конституції, внесених президентом.

- Ми вважаємо цей документ зрадою інтересів українського народу, - зазначив Віталій Купрій. - Широка коаліція разом з „Опозиційним блоком”, „Блоком Петра Порошенка”, „Народним фронтом”, частково „Батьківщиною” і навіть представником „Самопомочі” хочуть надати можливість легалізувати «ЛНР-ДНР» і визнати їхніх керівників, які виннні в загибелі тисяч українців, переселенні сотень тисяч людей зі Сходу, головами ОДА чи префектами. Це може мати вкрай негативні наслідки, які призведуть до руйнування України.

Крім цього, через запропоновані зміни до Конституції, відбудеться узурпація влади з боку президента, його підлеглі префекти зможуть зупиняти рішення місцевої влади – міського голови, селищного чи сільського голови.

- Це абсолютне ігнорування Хартії про місцеве самоврядування, - зазначив правозахисник. - Ми не голосували за початок процедури конституційних змін, не будемо голосувати й далі. Будемо проводити акції протесту, щоб цей проект не мав підтримки в необхідні 300 голосів.

З огляду на те, як голосували різні політичні сили за зміни до Конституції, партія буде виступати за позачергові парламентські вибори.

- Не треба боятися виборів, - зазначив Віталій Купрій, - бо розкрадання і той безлад, який чинить нинішня влада в країні, жителям України коштують більше, ніж вибори.

Коментарі (3)
  • ПРАВДА

    при ЧІМ тут  емблема ...кропу?
  • Анонім

    Це не під цим символом продавали гречку ? Символ патріотичний ,а партія мутна ,вони такі патріоти ,як я власник Рошену., знову розводять електорат як лохів,голосуйте якщо ви дебіли.

    Анонім reply Анонім

    Саме так! Під цим символом Укропу у Чернігові, тільки не продавали , а "обмінювали" на голоси виборців, хоча й можна  сказати "продавали"! Суть та ж сама!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up