Щоб народжували - треба створити позитивний імідж багатодітних

Щоб народжували - треба створити позитивний імідж багатодітних
З приводу покращення показників народжуваності кожен має свою позицію, однак зазвичай основними факторами тернопільські фахівці та мами вважають не економічні, а радше морально-суспільні показники

Суха статистика демонструє, що протягом останніх п'яти років народжуваність трималась на приблизно однаковому рівні – від 11717 народжених діток у 2014 році до 12200 у 2012-му. Тобто у середньому за рік в області народжується приблизно 12 тисяч дітей, плюс-мінус 200 чоловік.

- Для того, аби в нашій країні зросла народжуваність, треба створити позитивний імідж багатодітної родини, - каже начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи ОДА Світлана Шимчук. – Люди мають бачити хороший приклад - щасливі великі родини. Тоді й створюється такий собі запит суспільства на багатодітність. Позитивним прикладом є родина нашого президента – велика, дружня. Коли дивишся на таку родину, спрацьовує аналогія: усвідомлюєш, що це - правильно. Тому треба працювати над підтримкою іміджу багатодітної родини.

Тернопільські мами кажуть, що лише позитивного іміджу - замало, але і не перекладають вину за невисоку народжуваність на плечі держави.

Відео дня

- Як на мене, держава ніяк не може повпливати на рішення людини стати мамою чи татом, але може і мусить створити найкомфортніші умови для того, аби таке рішення саме по собі виникло, – каже мама двох дітей Ольга Старик. - Мир, робочі місця (добре розвинена  економіка), привабливі умови кредитування для молодих сімей та достатнє фінансування медицини, освіти і культури – ось справді вагомі фактори від держави, які посприяють тому, аби народжувалось більше діток. Як на мене, найпростішим і найсуттєвішим є саме житлове кредитування молодих сімей. Адже мало хто задумається про народження третьої дитини, якщо живе в однокімнатній квартирі.

А загалом народжуваність залежить від почуття щастя, впевнена жінка. Мовляв, якщо людина здорова, задоволена своїм життям, має впевненість у завтрашньому дні, а також мрії і віру у їх здійснення, то і діток хоче мати більше.

Кажучи це, жінка усміхається, бо теж хотіла б із часом народити третю дитину - сина.  До заміжжя планувала велику-велику родину – аж вісьмох малюків, але зараз каже, що дещо переоцінила свої можливості.

 

Скільки дітей народжується на Тернопіллі

За даними Головного управління статистики в області

Рік

Кількість народжених дітей/рік

2014

11 717

2013

11 800

2012

12 200

2011

12 000

2010

11 872

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up