У Бережанах з’явиться вулиця імені героя Віталія Скакуна

25-річному Віталію Скакуну із Тернопільщини першому присвоєно звання Героя України посмертно. Тепер ім’ям молодого добровольця із Бережан названо вулицю, на якій він мешкав за життя.

Таке справедливе рішення було прийняте депутатами 16 лютого, під час засідання сесії. Про це повідомляють у Бережанський міській раді.

Вулиця, на якій жив Віталій Скакун, була названа на честь українського композитора Миколи Лисенка. Але жителі Бережан спільним рішенням присвоїли їй ім’я героя, подвиг якого оцінив увесь світ.

Редакція «20 хвилин» присвятила цілу серію публікацій молодому саперу, який пожертвував своїм життям заради зупинки просування російських військ до позицій української оборони. Їх ви можете переглянути за посиланнями нижче.

Відео дня

Нагадаємо, що саме матрос і сапер Віталій Скакун перебував у складі підрозділу, котрий одним з перших давав відсіч ворогу на Кримському перешийку. Він став тим добровольцем, який здійснив мінування та підрив автомобільного мосту Генічеськ-Арабатська Стрілка. Хлопець розумів, що йде на ймовірну смерть, але його рішення було твердим та непорушним. Військовослужбовець героїчно загинув 24 лютого 2022 року під час вибуху. Ця неймовірна історія самопожертви заради Батьківщини облетіла весь світ.

Попрощались з героєм 2 березня 2022 року у рідних Бережанах. Тоді громада на колінах проводжала захисника в останню путь.

Віталій став першим захисником сучасної російсько-української війни, якому Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України.

На честь військовослужбовця з Бережан названо міст у Празі (Чехія). Міськрада польського міста Лешно присвоїла Віталію Скакуну звання почесного громадянина. Його ім’ям вже названо вулиці у Мукачевому та Києві, тепер – і в рідних Бережанах .

Довідка:

Віталій Скакун народився 19 серпня 1996 року у місті Бережани. Закінчив Бережанську загальноосвітню школу №3, Вище професійне училище № 20 у Львові та Національний університет «Львівська політехніка». У Бережанах досі проживає бабуся героя, мама зараз за кордоном, на Львівщині з родиною мешкає старша сестра. Батько помер від тяжкої недуги. До ЗСУ Віталій пішов служити за контрактом у 2021 році.

 

Читайте також:

Віталік, дитино, як??? Що розповіли у Бережанах про Героя Віталія Скакуна, який підірвав міст разом із собою

Президент посмертно нагородив Героя з Тернопільщини Віталія Скакуна, який підірвав із собою міст

Міст у Празі назвали ім’ям героя з Тернопільщини

 

 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up