Через Тернопіль прямуватимуть потяги з вагонами для пасажирів з інвалідністю

Через Тернопіль прямуватимуть потяги з вагонами для пасажирів з інвалідністю
  • Укрзалізниця запускає 15 нових вагонів для маломобільних пасажирів з інвалідністю.  
  • Кожен вагон облаштований всім необхідним для зручного перевезення людей з особливими потребами.
  • Такі потяги курсуватимуть і через Тернопіль.

Вхід до таких вагонів не звичайний, він більш розширений і має похилу площину для зручного проїзду на колісному візку. Такі інклюзивні вагни оснащені місцями для інвалідного візка та ременем для його закріплення, пультом з регулюванням освітлення, кнопкою та гучномовцем для виклику провідника.

У кожному вагоні передбачено інклюзивну вбиральню. Вони оснащені подовженими поручнями та складними пандусами. Спальні дивани для пасажирів з особливими потребами змонтовані зі зміною кута нахилу для фіксації тіла. Для людей з вадами зору у таких спецвагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування.

Відео дня

Про це повідомляють в Укрзалізниці.

Потяги з вагонами для людей з особливими потребами прямуватимуть і через Тернопіль. Ось назви маршрутів:

Одеса - Львів;

Дніпро - Трускавець;

Харків - Трускавець.

Крім тернопільського напрямку інклюзивні вагони курсуватимуть у складі потягів зі столиці на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці. Вони також будуть у складі поїздів за маршрутами Харків - Одеса, Харків - Івано-Франківськ, Харків - Хелм та Запоріжжя - Перемишль.

Для попереднього замовлення квитків на потяги з вагонами для перевезення людей з інвалідністю необхідно зайти на цей сайт: https://booking.uz.gov.ua. Квитки з місцями в інклюзивних вагонах також можна придбати через залізничні каси і зателефонувавши до контактного центру Укрзалізниці за номером: 0 800 503 111.

Більш детальну інформацію з приводу перевезення пасажирів з особливими потребами можна дізнатись на сайті Укрзалізниці.

 

Довідка:
В цілому Укрзалізниця отримала 100 нових пасажирських вагонів, замовлених у 2021 році за кошти державного бюджету.  Важливо те, що вони побудовані в Україні «Крюківським вагонобудівним заводом». Нові пасажирські вагони, отримані в рамках замовлення, вже традиційно обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією на кожному купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Що ж воюємо за цивілізоване життя за європейськими стандартами. І навіть в умовах війни реалізуємо сучасні проєкти, покликані шанувати і захищати права людей з особливими потребами. Віримо, що така потрібна ініціатива обов’язково розвиватиметься у післявоєнній незалежній Україні. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 2 березня у Тернополі організували свято для дітей з інвалідністю. Також писали про зміни в розкладі руху потягів Укрзалізниці.

 

Читайте також:

У Тернополі організували свято для дітей з інвалідністю

Укрзалізниця відновлює сполучення потяга Чернівці — Львів через Тернопіль, Заліщики та Чортків

Укрзалізниця призначає ще один пасажирський потяг, який курсуватиме через Тернопіль

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up