На Бережанській можуть змінити схему організації дорожнього руху

На Бережанській можуть змінити схему організації дорожнього руху
  • У Тернополі вулиця Бережанська, за свідченням патрульної поліції, є місцем концентрації ДТП.
  • На цій дорозі провели комплексний аналіз схеми руху і запропонували зміни з метою підвищення безпекина руху.

Комісійний комплексний аналіз чинної схеми організації дорожнього руху на вулиці Бережанській провели інспектори відділу безпеки дорожнього руху, – зазначать в Патрульній поліції Тернопільської області. Як повідомляють охоронці поряду, до цього спонукала кількість дорожньо-транспортних пригод, що трапились на цій ділянці за осанні три роки.

За результатом аналізу аварій, які сталися в минулі роки, вул. Бережанська є місцем концентрації ДТП, – повідомила «20 хвилин» речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська. – Адже у 2021 році там сталися 17 аварій, у яких п’ятеро людей постраждали і одна загинула. У 2022 році сталось вісім ДТП, у яких троє постраждали і одна особа загинула. Від початку 2023 вже маємо п'ять ДТП, у яких двоє травмувались і одна людина загинула.

Відео дня

24-го квітня журналісти «20 хвилин» розповідали про резонансну аварію, яка трапилась як раз на Бережанській. Водій Volkswagen неподалік супермаркету АТБ збив жінку поза межами пішохідного переходу. У суді чоловік розповів, що їхав разом зі своєю дружиною. Побачив на дорозі жінку в останній момент – і не встиг загальмувати. Він викликав на місце швидку, але не став очікувати прибуття медиків, тому доправив до лікарні травмовану людину самотужки. Доки та була в лікарні, він та його члени родини здавали кров для потерпілої та допомагали матеріально на її лікування. Проте через шість днів після ДТП жінка померла.

Редакція «20 хвилин» після низки смертельних аварій піднімала питання організації дорожнього руху і безпеки на Бережанській. Ось маємо реакцію з боку патрульної служби.

Після комісійного огляду схеми дорожнього руху на Бережанській запропонували наступні зміни задля зменшення кількості ДТП за участю пішоходів та забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці:

  • на нерегульованому пішохідному переході неподалік будинку №12 планується облаштування острівця безпеки;
  • планується нанесення дорожньої розмітки 1.16.1, яка позначає острівці, що розділяють транспортні потоки протилежних напрямків;
  • встановлення дорожніх знаків 5.17.1 та 5.17.2 «Напрямок руху по смугах», які визначатимуть напрямки для руху транспортних засобів та їх зміну.

Патрульні зазначають, що на вулиці Бережанській встановлені дорожні знаки, що інформують про місце концентрації ДТП.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про аварію зі смертельним наслідком, що трапилась на вулиці Бережанській у Тернополі. Також розповідали, що вихідні, 22-23 квітня стали аварійними для Тернопільщини. За дві доби на дорогах області трапилось 5 аварій, в результаті яких 8 людей постраждали.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Назарій Хамуляк

    ... кнопковий світлофор потрібен, хоча б один, на горбі, на переході "біля хреста" аби виробити звичку у водіїв і де факто зменшувати інтенсивність швидкісного режиму, нафіга той острівок ?! 21 століття !!!
  • Леся Бондзюх

    А заїзд до колишніх маг. Карпат , то там їдуть хто треба і нетреба ,тільки би хтось подивився, дитячий майданчик- навпроти спортивна площадка, а машини ганяють як на трасі і щей хто? , буває і менти......Хіба це нормально? за яким планом?
  • Володимир Галка

    Мапу ДТП - слабо ?
  • Андрій Поливка

    Вони дорожню розмітку зробити не можуть

keyboard_arrow_up