Партнер рубрики Події

“Старі люди не ходять до церкви, діти — з побитими колінами”. Мешканці Смиківців скаржаться на погану дорогу

“Старі люди не ходять до церкви, діти — з побитими колінами”. Мешканці Смиківців скаржаться на погану дорогу

У редакцію "20 хвилин" звернулася жителька села Смиківці. Жінка скаржиться  на поганий стан дороги на вулиці Миру, яка веде до джерела.

Ремонт цієї дороги був запланований ще за попередніх голів сільської ради. Розпочали роботи два роки тому.

- Сільський голова повідомив, що почнеться ремонт нашої вулиці, - коментує пані Людмила. - Сказав, що мільйон сімсот тисяч є на її ремонт. Потім говорилося вже про меншу суму, але люди раділи й тому.

Мешканці розповідають, що торік у травні почали штурмувати сільського голову за ремонт вулиці Миру. У листопаді розпочався ремонт - дорогу розрили, зробилося болото. Взимку роботи припинили, бо лежав сніг. Торік навесні люди знову нагадували голові про ремонт.

Відео дня

- Завжди наголошували, що це проблемна вулиця  і тому важко знайти бригаду робочих, - продовжує жителька вулиці Миру Людмила. - Усі відмовлялися. Потім знайшовся підрядчик, але з ним теж неясно. Приїжджав лише на пів дня. На запитання відповідав, що йому не заплачено за попередню роботу. Зробили нам такі вузенькі тротуари, стоки, а дорогу засипали грубим щебенем. Вулиця похила, і як йде дощ, то вода рве каміння, болото і несе все це просто до джерела.

Люди запитували спеціалістів, чи дійсно це проблемна зона. Їм повідомили, що якщо ще трохи зачекати, то верхній шар буде неможливо покласти. Адже дорога заросла травою, і вона буде піднімати той верхній шар.

  • - Це просто засипані каменем гроші, які вже пропросли бур'яном, кропивою, а дощі змивають той камінь, - зітхає пані Людмила. - Старі люди не ходять до церкви, діти - з побитими колінами, а прогулятися з малюком на візочку мами не можуть, бо по такому камінні це неможливо.

Щодо ситуації з дорогою на вулиці Миру ми поцікавилися у сільського голови Смиківці Володимира Сидяги.

- Так, дійсно ремонт триває довго, бо це проблемна вулиця, - пояснює він. - Дорога була багато років у критичному стані. Проблема у тому, що люди хочуть асфальтного покриття. У нас немає таких коштів. Тому зараз ми шукаємо матеріал, щоб зробити нормальну дорогу. Одна частина на вулиці Миру зроблена з “висівки”, її закатали і люди задоволені. А тут хочемо трохи не так. Є різні обставини.

- Головна причина затримки ремонтів - пошук відповідного матеріалу, - зазначає Володимир Сидяга.

То ж поки триває пошук матеріалу, мешканці вулиці Миру змушені ходити болотом, набивати коліна або ж просто не виходити за межі власних подвір’їв.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    В селі тільки три види погоди є - Болото, болото засохло і болото замерзло
  • David Starr

    Бідненькі, то ж село, там всюди каміння і болото.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up