В Тернополі крім людей, які копали колодязь, загинув і рятувальник (ОНОВЛЕНО)

В Тернополі крім людей, які копали колодязь, загинув і рятувальник (ОНОВЛЕНО)
Двоє робітників отруїлися газом природного походження, який накопичився в шахті. Згодом в лікарні загинув і один рятувальник, який спустився на допомогу потерпілим.

Загиблого тернопільського рятувальника ховають сьогодні

Ростислав 1988 року народження, єдина дитина в родині. Він був хорошим сином, добрим другом та справжнім рятувальником. Рятуючи інших, втратив своє життя. Всі, хто знав чоловіка - шоковані та розбиті горем.

Відео дня
>Помер старший лейтенант Ростислав Манащук в лікарні. Він, нагадаємо, намагався врятувати з колодязя робітників. Трагедія трапився 7 жовтня на території складів одного з тернопільських підприємств на вулиці Текстильній.
- Ростислав був справді хорошою людиною, його любили та поважали співробітники. Таких позитивних людей дуже мало... - розповідає начальник центру пропаганди управління МНС в Тернопільській області Ігор Невінський. - Службу Ростислав почав в 2005 році зі вступу в Львівський державний університет безпеки життєдіяльності. Потім у званні старшого лейтенанта ніс службу начальника караулу в чотирнадцятій частині, яка розташована на тій же вулиці, де трапилась трагедія. Ростислав на місце трагедії прибув першим...
Щоб не ризикувати життям підлеглих, Ростислав, як начальник караулу, вирішив перевірити ситуацію у колодязі самостійно.
- Він прийняв рішення першим залізти в ту трубу - це в нас називається: піти в розвідку, - продовжує пан Невінський.
Друзі та колеги сьогодні востаннє попрощаються із Ростиславом.
- Він жив із батьками на вулиці Карпенка. Друзі та рідні там попрощаються із Ростиславом. А потім його тіло повезуть в частину для прощання з підрозділом.

Похоронять Ростислава на батьківщині батьків у селі Ігровиця.

- З'явились чутки, що рятувальник був без спорядження. Це все нісенітниця, - стверджує Ігор Невінський. - Працівник був у повному бойовому спорядження, у тому числі й з кисневими балонами та маскою. У них він спустився і в них його дістали. Що трапилось, зараз сказати не можемо, але триває перевірка.
Чимало читачів сайту “20 хвилин” та тернополян висловлюють свої співчуття рідним загиблих трьох чоловіків під час трагедії 7 жовтня. Редакція газети також висловлює співчуття рідним та близьким загиблим.

Попередня інформація

- Хлопці копали, і один зомлів. Ще один поліз туди їх витягувати — і теж зомлів... - розповідає співробітникові міліції один із робітників, які копали колодязь.
Двоє чоловіків, які копали колодязь загинули, отруївшись “болотним газом” на території складів одного з тернопільських підприємств на вулиці Текстильній. Трагедія трапилася 7 жовтня вранці. Також отруївся рятувальник, який намагався витягнути потерпілих із пастки - його забрали у реанімацію.
- Усе зранку трапилося. Хлопців було четверо чи п’ятеро. А потім я бачив, як поїхала швидка, міліція, пожежники, - каже працівник одного з підприємств неподалік Володимир Гринчук. - Я підійшов туди. Бачив здалека, як двох мертвих витягнули. Може й більше було, я не знаю. Не хотів там залишатися. Дуже шкода хлопців.
В управлінні МНС повідомили, що нещастя трапилося близько 8 години ранку. В цей час за телефоном “101” повідомили про нещасний випадок.
  - Чоловік спустився у колодязь та знепритомнів, - коментують у центрі зв'язків з громадськістю обласного управління МНС. - Йому на допомогу поліз іще один чоловік. Він теж знепритомнів. Рятувальники негайно прибули на місце події.
  Чоловіки без ознак життя перебували на глибині 20 метрів.
  - Усередині все ще був газ невідомого походження. Поки не знаємо, який точно. Це був біогаз - найімовірніше — метан, - кажуть рятувальники. - Колодязь був вузьким та захаращеним, що ускладнило рятувальні роботи. Через це постраждав також і рятувальник. Його доправили у лікарню і він залишився живий. А двоє чоловіків, на жаль, врятувати не вдалося. Їх витягнули на поверхню уже мертвими — це констатували лікарі.
Коли кореспондент, об 11.30 прибув на місце події, там працювали слідчі та рятувальники. Неподалік стояв автомобіль для транспортування тіл загиблих. На місці був також і начальник міської міліції Андрій Матрифайло. Він особисто допитував двох робітників, які також копали колодязь.
Однак, повідомити будь яку інформацію працівники міліції на місці відмовилися. Більше того, вони перешкоджали журналістові проводити відео- та фотозйомку на місці події. Склалося враження, що міліціонери хочуть приховати щось пов’язане із цим трагічним випадком.
- Чоловіче! Ти не зрозумів чи що! Я тобі зара пофотографірую! - сказав міліціонер і видер із рук фотоапарата. - Тут не можна знаходитися, ану пішов звідси!
Міліціонери погрожували також забрати у відділок, шарпали за одяг та відмовилися представитися.
Однак начальник тернопільської міліції згодом запевнив, що правоохоронці нічого не приховують — просто територія підприємства зараз перебуває під охороною. Також він вибачився, що міліціонери діяли грубо та не представилися.
- Зараз триває перевірка, відкрили кримінальну справу. Територію підприємства, де сталася трагедія, опломбували працівники прокуратури, - пояснює Андрій Матрифайло. - Тому входити туди не можна. Прокуратура встановлює, хто є власниками підприємства, для якого копали колодязь, та особи людей, які наказали копати. Їх на місці не було.

Віталій ДЕРЕХ, Андрій ШКУЛА
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (92)
  • Anonymous

    Жалко хлопця... Але багато-чого замовчується. На днях прийшла вказівка з міністерства, де попередня версія - закручення вентиля балону через тертя об стіни колодязя. Аж смішно стало, хоть і грішно. Можливо хлопець був і хороший, але причина загибелі очевидна - низький рівень знань або геройство. Якщо проаналізувати всю інформацю про цей прикрий випадок - це пряме порушення безпеки праці (в ізолюючий апарат він не був включений). Висловлюю свої співчуття рідним та друзям загиблого.
  • Anonymous

    СЬОГОДНІ 9 ДНІВ, ЯК ЗАГИНУВ РОСТИК... ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ!!!! СПОЧИВАЙ З БОГОМ!!!
  • Anonymous

    ГАЛЯ невжеВи така ду-ка ви що не знаєте як дають летинанта1. ВИША ОСВІТА, 2 вислуга 3 армія. А переводять по інших причинах, якщо ви така розумна то я думаю Ви знаєте по яких
  • Anonymous

    Галя якщо не знаєте то непешіть, Ростислав не бу з багатої сімї і вчисся сам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up