Водій, через якого загинула студентка з Польщі, вину так і не визнав

Водій, через якого загинула студентка з Польщі, вину так і не визнав

П'ять років тюрми дав Тернопільський міськрайонний суд водію, що скоїв у березні 2016 року аварію на вул. Замковій. Чоловік на швидкості в'їхав у авто, що пропускало на пішохідному переході дівчину. Як результат — він вдарив перше авто, а те — дівчину. Невдовзі вона померла у лікарні. 


Загиблою виявилась 19-річна студентка з Польщі Агнєжка Єзерска. Дівчина навчалась на І курсі в ТДМУ ім. Горбачевського. Вона, як писали опісля аварії ЗМІ, поверталась із вечірньої пробіжки. У січні 2019 року суд І-ї інстанції засудив винуватця аварії до реального строку відбуття покарання. Так, як пише у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 17 січня 2019 року, фігурант справи - уродженець села Добриводи Збаразького району Віктор Леськів. 

Будучи у нетверезому стані після відпочинку у барі, близько 23.00 3 березня  сів за кермо  MERCEDES-Benz.  Чоловік ще з одним пасажиром  їхав у напрямку від облдержадміністрації у напрямку вул. Руська. У цей час, близько 22.55, на вул. Замковій водійка OPEL Vivaro зупинилась перед нерегульованим пішохідним переходом, аби пропустити дівчину. Відповідно пішохід почала переходити дорогу і в цей момент MERCEDES-Benz влетів в OPEL Vivaro.  Автомобілі перемістились вперед, в’їхали на перехід, і дівчина  опинилась під колесами OPEL Vivaro.


Водій MERCEDES-Benz невдовзі після цього втік з місця аварії, а травмована дівчина від отриманих важких травм невдовзі померла у лікарні. У суді чоловік свою вину так і не визнав. Заявив, що за кермом тоді був не він, а його знайомий. Ні маршруту, ні подробиць аварії він не пам'ятає, бо перед тим вживав алкоголь у значній кількості. На початку слідства давав визнавальні показання тільки тому, що ще був нетверезим.  А тому сказав, що до згадуваного злочину не має стосунку і просив суд виправдати його.

Утім суд, дослідивши зібрані  досудовим слідством докази й покази свідків, прийшов до висновку про винуватість водія у вчиненні аварії. Він визнав Віктора Леськіва винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК "Порушення правил безпеки дорожнього руху", присудив п’ять років тюрми з позбавленням права керування на три роки. Також суд зарахував у термін відбуття покарання попереднє ув’язнення з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Тому виходить, що чоловік загалом уже відсидів 2 роки 8 місяців.
 
Однак поки що вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з часу винесення вироку. Зважаючи на невизнання вини водієм, апеляція, ймовірно, таки буде.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Сидорук

    За життя людини 5 років ????в пеклі є окремий казан для суддів?надіюсь що є
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up