Водій ледь тримався на ногах: за добу патрульні «впіймали» двох п'яних кермувальників вантажівок

Водій ледь тримався на ногах: за добу патрульні «впіймали» двох п'яних кермувальників вантажівок

Обох горе-водіїв патрульні зупинили за порушення правил дорожнього руху.

За добу 5 грудня інспектори виявили двох водіїв вантажівок, які керували транспортними засобами з явними ознаками алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Першу вантажівку Renault, за кермом якої перебував п'яний водій, інспектори зупинили за порушення ПДР на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине.

Відео дня

Водій ледь тримався на ногах, та все ж погодився пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2.52 проміле алкоголю в крові.

Іншу вантажівку MAN, за порушення ПДР, патрульні зупинили на вулиці Об'їзній. Спілкуючись з кермувальником, поліцейські виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, та пройти огляд на стан сп'яніння чоловік категорично відмовився.

В обох випадках інспектори склали на водіїв протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП, вилучили водійські та відсторонили останніх від керування вантажівками, аби громадяни не наробили непоправного лиха собі чи оточуючим.

До слова, нещодавно на Тернопільщині під час суперечки п'яний водій наніс поліцейському тілесні ушкодження.

Юридична довідка

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб — накладення штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up