Танцювальну студію для дітей відкриють при "Надзбручанці"

Танцювальну студію для дітей, віком 4-6 років, у Тернопільській обласній філармонії при академічному ансамблі танцю «Надзбручанка» відкриють 1 жовтня.

Наразі триває набір хлопчиків і дівчаток у групи. Для того, щоби записати своїх діток, потрібно звернутися до головного балетмейстера творчого колективу Юлії Якимчук за телефоном 096 951 94 60.  Організаційні збори відбудуться в обласній філармонії 25 вересня о 19.00. Тоді ж оголосять кількість груп, розклад занять і вартість навчання. Маленькі тернополяни опановуватимуть мистецтво хореографії з 1 жовтня.

  • Вся команда Тернопільської обласної філармонії і я особисто запрошую хлопчиків та дівчаток до нас у танцювальну студію, – каже Юлія Якимчук. – Професійні артисти та творча атмосфера допоможуть діткам розвинути свої танцювальні таланти і проявити їх на великій сцені. Головне завдання, яке я ставлю перед собою, – це грамотний професійний підхід до дітей, цікаве подання хореографічного матеріалу, популяризація народного сценічного танцю, виступи маленьких танцівників на сцені поряд з артистами та участь у конкурсах.

Довідка

Відео дня

Ансамбль народного танцю «Надзбручанка» створений у 1959 році, першим керівником – постановником був Віталій Дяконов. Згодом, склавши програму і отримавши статус професійного, в 1961 році отримав постійну базу при Тернопільській обласній філармонії. Основу репертуару складають фольклорні танці Тернопілля, записані та поставлені заслуженим артистом України Олександром Данічкіним, який керував колективом впродовж 20 років. Керівниками «Надзбручанки» також були: Юрій Пац, Ігор Николишин, Віктор Конкульовський. У різні роки оркестром ААТ «Надзбручанка» керували Микола Шамлі, Ігор Жигайло, Анатолій Баньковський, Руслан Петрук, Яків Лірський. На сьогоднішній день керівником оркестру є Руслан Мищій, а головним балетмейстером – Юлія Якимчук.

Ансамбль є лауреатом міжнародних конкурсів та фестивалів у Болгарії та Польщі, він чарував своїм мистецтвом глядачів Канади, Словаччини, Чехії, Німеччини. У 2013 році «Надзбручанка» зайняла І місце на конкурсі імені Павла Вірського у Києві. 22 листопада 2017 року з танцем «Дзюмбалики» на V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського у місті Києві ансамбль знову став лауреатом І премії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up