У Тернополі сторили перший дитячий ЕКО-простір

У Тернополі сторили перший дитячий ЕКО-простір

Перший у Тернополі дитячий ЕКО-простір «Міні-садок» повного дня з’явився у креат-студії «ІРИска». Це означає, що прибирання тут здійснюються із використанням безпечних  засобів та мінімальною шкодою для довкілля. Також дітки тут граються еко-іграшками. А ще малечу привчають дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Креат-студії «ІРИска» перша з-поміж дошкільних навчальних закладів нашого міста отримала сертифікат «Життя в стилі Еко» від віце-президента Міжнародної Торгової Палати - ICC Ukraine Тараса Демкури. Даний сертифікат засвідчує, що для своєї діяльності креат-студія використовує екологічно безпечну продукцію, є соціально відповідальною, турбується про своїх клієнтів та навколишнє середовище.

Відзнаку вручили 18 вересня керівнику креат-студії «ІРИска», письменниці й казкарці Ірині Мацко.

Відео дня
  • Креативна студія «ІРИска» стала партнером проекту «Життя в стилі Еко», – каже віце-президент Міжнародної Торгової Палати - ICC Ukraine Тарас Демкура. – У вас дуже затишно і комфортно, ви все робите для того, аби в нас росли креативні діти. Саме в дитсадках закладаються рухові і розумові навики. Не менш  важливим є екологічне виховання з наймолодшого віку.

Пан Демкура навів приклад Естонії, де дітей везуть на сміттєпереробні заводи сортувати сміття. Повертаючись додому, вони вже знають, куди і яке сміття викинути, тому говорять про це своїм батькам.

Засновник проекту «Життя в стилі Еко» подарував також бренд-бук із критеріями соціального підприємництва і додав, що креативна студія «ІРИска» долучилася до 140 підприємств-партнерів.

  • Це не просто мода на еко, це має стати стилем нашого життя, – зазначила Ірина Мацко.

Вона розповіла, що свідомо обрала курс на екологічність, використовуючи для прибирання садочку органічно чисті засоби, натуральні матеріали для занять, вводячи фрукти й овочі у денне меню.

  • Діти – наше майбутнє, а воно зараз залежить від того наскільки відповідально ми будемо ставитися до довкілля, в якому світі будуть жити наші діти і чи зуміють вони зберегти його для своїх нащадків, – каже жінка. –  Садочок – це місце, де малята мають почувати себе у безпеці, спокійно і захищено, із турботливими вихователями пізнаючи і досліджуючи цей світ, розвиватися у затишному колі люблячих дорослих і йти туди, як до другого дому, без сліз і стресів. Саме таким місцем ми намагаємося зробити наш «Міні-садок» – групу адаптації та соціалізації найменших діток від 2 до 4 рочків.

Довідка

Дозвілля типу «Міні-садок» – це дитячий ЕКО-простір, адаптація, соціалізація дітей від 2 рочків із використання елементів Вальдорфської педагогіки, іграшок за методикою Монтесорі, а також розвиваючі заняття для діток, творчий підхід, креативність; розвиток дрібної моторики та сенсорики; комунікативні навички; мовне середовище (аудіо, відео); правила поведінки за столом, у грі, на вулиці тощо; змішана група, де молодші навчаються у старших, а старші вчаться піклуватися про молодших; прогулянки; особистий індивідуальний підхід.

Проект «Життя в стилі Еко» – це платформа соціального підприємництва, що передбачає екосертифікування домашніх господарств, готелів, ресторанів, кафе, фітнес-центрів, салонів краси та інших місць обслуговування споживачів, як перший крок до екологічної трансформації соціуму через зміну підходів до підтримання чистоти в побуті та індустрії гостинності. Це можливість для власників домогосподарств чи представників бізнесу користуватися запатентованою, екологічно безпечною продукцією та перейти на безпечні та високоякісні системи очистки води.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up