Як «Дивотворчики» різдвяні пряники розписували

Як «Дивотворчики» різдвяні пряники розписували

Готувалися з ентузіазмом до зустрічі Різдва юні тернополянки – учасниці творчої студії «Дивотворчики». Разом із своїм керівником Ольгою Базник-Щедріною вони завітали у «Першу Пекарню Твого Міста», що поблизу малої автостанції, на цікавий майстер-клас із розпису різдвяних пряників. Його організувала мама однієї з учасниць творчої студії, власниця пекарні Наталія Кравчук. А вчила діток розписувати пряники Олеся Костюкович. 

Учасницям майстер-класу підготували печиво у вигляді літер, що складаються в назву їхньої студії, а також пряники у формі ялинок.

  • Ми вчилися переносити зображення з трафарету, обводити контури і розмальовувати харчовими барвниками, – каже Олеся Костюкович.

Дічина розповіла, що малюванням захоплюється з дитинства. За спеціальністю вона дизайнер-графік. Пише картини, створює сувеніри. Веде гурток при церкві Бориса і Гліба, що в смт. Велика Березовиця. Там вже показувала діткам, як розписувати різдвяні пряники глазур’ю.

Відео дня

Одна з учасниць майстер-класу 9-річна Яна Пінь розповіла, що процес розпису різдвяних пряників їй дуже сподобався.

  • Я ніколи не думала, що буду вміти ще й пряники розмальовувати, – каже дівчинка. – На літері Д я намалювала зимовий пейзаж, а ще розмалювала печиво-ялинку та зірку.

Загалом у «Дивотворчиках» Яна займається лише два місяці, проте навчилися вже багато чому. Вміє і малювати, і валяти іграшки, і створювати інші вироби.

Власниця «Першої Пекарні Твого Міста» Наталія Кравчук розповіла, що відкрився заклад у середині червня. Працює по франшизі, саме тому така назва. Мережа «Перша Пекарня Твого Міста» більш відома на сході України, є у Львові та Дрогобичі. В асортименті – здобні хлібобулочні вироби, багети, батони, круасани, вироби зі слойоного тіста, торти, тістечка тощо.

  • У свій час моя бабуся працювала пекарем на хлібзаводі, – каже пані Наталя. – Я цікавилася її роботою. Люблю випікати торти та інші вироби з тіста. Саме тому й вирішила спробувати свої сили в цій галузі.

За фахом жінка бухгалтер. Наразі викладає бухгалтерську справу у ТНТУ ім. І. Пулюя.

  • Моя донька Софійка займається у творчій студії «Дивотворчики» вже два роки, тож перший майстер-клас із розпису пряників я вирішила запропонувати саме учасникам цієї студії, – пояснює пані Наталя. – Хоча ми можемо проводити такі майстер-класи для всіх охочих – і дітей, і дорослих.

У планах – організувати кондитерські курси, на яких вчитимуть мистецтву виготовлення хлібобулочних виробів, тортів. Охочі займатимуться у невеличких групах – 5-6 осіб, при чому кожен особисто братиме участь у всіх виробничих процесах – від замісу тіста до прикраси торта.

До речі, у час новорічно-різдвяних свят у «Першій Пекарні» можна придбати розписані пряники, калачі, багети, батони тощо. Цікаво, що є тут не лише солодкі, а й солоні круасани, а також різні види піци.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up