Кенія. Шматочок української землі

Кенія. Шматочок української землі
За останній місяць я приїздив у багато аеропортів портів і вокзалів. На жодному з них мене ніхто не зустрічав.

 

І дуже приємно було, коли уночі, на темних вулицях кенійської столиці Найробі, на виході з міжнародного “матату” (так тут називають рейсові автобуси — прим. авт.) сполученням Аруша-Найробі мене зустріла людина, яка розмовляє українською.

Відео дня
> У Кенії є українське посольство, де роками живуть і працюють українці. І до них часто звертаються наші співгромадяни, у яких вкрали паспорти чи інші документи десь у Танзанії чи Кенії.

Отож, працівник посольства зустрів мене, але у саме посольство я прийшов наступного дня — у День незалежності України. Розташована наша амбачада на тихій, але широкій вулиці. На брамі намальований Тризуб, при вході чергує темношкірий охоронець з дробовиком у руках.

- І want to see mister Andriy Hrytsenko, - кажу йому.

Охоронець довгою доріжкою, обсадженою живоплотом, веде мене в посольство.

Тут є невеликий, але красивий, добре умебльований будинок. Довкола нього ростуть пальми і велетенські кактуси, пістрявіють доглянуті квітники.

Андрій Гриценко — перший секретар з економічних питань, показує мені квітник у вигляді Тризуба та висаджений із рослин напис Ukraine.

- І в ботанічний сад не потрібно йти, - посміхаючись каже чоловік.

Українці у посольство, за словами його працівників, звертаються частенько. У наших тут, буває, крадуть паспорти прямо з номерів у готелях. Але за декілька днів у посольстві виготовляють тимчасовий документ, з яким можна повернутися додому. Головне у таких випадках — звернутися у поліцію і отримати довідку, що вас дійсно обікрали.

- Я уже рік не був в Україні, - каже Андрій Гриценко. - Звик до цього місця, хоча це було непросто. Наприклад, понад місяць звикав до того, як водити авто місцевими вулицями. Рух тут набагато хаотичніший, ніж в Україні.

До слова, перебуваючи у нашому посольстві, я підготував інтерв'ю з Надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Кенія, але написати його зможу лише після повернення додому. А загалом після ятакої гостини відчуваєш приємність від того, що навіть тут, в Африці, є шматочок України. До того ж шматочок гарний, такий, що різко контрастує із захаращеними місцевими вулицями.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    ДЯКУЮ ЗА КОРИСНУ ІНФОРМАЦІЮ!! БУДЕМО ЗНАТИ КУДИ ЗАЇЗДЖАТИ !!!!!!))
  • Anonymous

    "родич"
  • Anonymous

    http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%96%D0%B9_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
  • Anonymous

    а цей Гриценко не син того Гриценка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up