28 серпня у тернопільському кінотеатрі «Злата» можна безкоштовно переглянути фільм Михайла Іллєнка «Толока»

28 серпня у тернопільському кінотеатрі «Злата» можна безкоштовно переглянути фільм Михайла Іллєнка «Толока»

Показ фільму «Толока» режисера Михайла Іллєнка У Тернополі, організованого у рамках Національного туру «Кіно заради Перемоги!».

Показ фільму відбудеться 28 серпня у кінотеатрі "Злата", що на вул. Івана Франка у Тернополі, повідомляють на сторінці кінотеатру.

Початок показу о 15:00 год. Вхід вільний для всіх бажаючих.

Стрічка розповість про декілька циклів життя однієї хати, які розгортаються протягом 400 років і охоплюють 14 історичних надважливих періодів України від ХVII до XXI століть.

Відео дня

У пошуках таємниці толоки перебіг часу у фільмі, за словами режисера, «не відповідає законам фізики, але відповідає законам кіно».

Фільм можна переповісти у двох рядках: «подорож хати Катерини просторами ризикованого землеробства за умов, не сумісних з життям».

Головну роль виконала дочка режисера Іванна Іллєнко.Також у фільмі грають Пилип Іллєнко та Юрко Іллєнко.

Камео-ролі у стрічці виконали зірки українського кіно, музики і телебачення: Ахтем Сеітаблаєв, Олег Скрипка, Сергій «Фома» Фоменко, Олег «Фагот» Михайлюта, Іван Леньо, Галя і Леся Тельнюк, Тарас Компаніченко, Дмитро і Віталій Капранови, Анна Заклецька, Роман Коляда та ін.

Також, у фільмі знімалися професійні актори Богдан Бенюк, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Дмитро Лінартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергій Романюк, Олег Примогенов, Олександр Ітигілов, Пилип Іллєнко, Тетяна Нагірняк, Євгенія Конюх, Василь Вітер та інші.

За сприяння Офісу Президента України Держкіно започаткували Національний тур «Кіно заради Перемоги!» на підтримку українських військових, що захищають нашу країну від російської агресії, та переселенців, змушених тікати від жахів війни і шукати прихисток у більш безпечних регіонах нашої країни.

Національний тур «Кіно заради Перемоги!» триватиме до кінця вересня 2022 року та охопить 15 областей України: Київську, Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Рівненську, Волинську, Житомирську, Полтавську, Харківську, Чернівецьку та Запорізьку.

Проєкт реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації «Дивись українське!» у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up