Павло Дворський із синами виступить у Тернополі. Ексклюзивне інтерв'ю

Павло Дворський із синами виступить у Тернополі. Ексклюзивне інтерв'ю

Народний артист України Павло Дворський в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню розповів за що любить Тернопіль і чим дивуватиме шанувальників на своєму ювілейному концерті.

Неординарна подія – концерт народного артиста України Павла Дворського та його синів Павла і В’ячеслава відбудеться 19 вересня о 18.30 у Тернопільській обласній філармонії. Артисти завітають до Файного Міста в рамках свого гастрольного туру «Стожари», присвяченого 65-річчю автора шлягерів «Смерекова хата» і «Стожари».

Головна ідея туру — об’їздити якомога більше міст, де чекають  на музику Павла Дворського. Під час концертів артист представляє також творчість своїх синів. Зокрема, старший син Павло Дворський-молодший є солістом Чернівецької обласної філармонії, а молодший – В’ячеслав Дворський розпочинає сольну кар’єру і представив в Інтернеті нову пісню «Там, де ти». У процесі гастрольного туру люди почали називати артистів «Тріо Дворських», адже на концертах вони співають тріо, дуетом і кожен окремо.

Відео дня

Програма концерту на 70% складається із пісень самого Павла Дворського, проте звучатимуть вони в нових аранжуваннях. Будуть і твори, які довгий час не виконувалися і незаслужено призабуті. Звучатиме також  українська народна, оперна та естрадна класика.

Про деталі ми розпитали Павла Дворського.

  • Павле Ананійовичу, що значить для Вас виступати понад 40 років на сцені? Які корективи у Вашу творчість вносить час?
  • Це велика дата. Для мене дуже відповідальним було у 1976 році увійти до складу ансамблю «Смерічка» і разом із моїми побратимами Назарієм Яремчуком, Левком Дутківським і Василем Зінкевичем творити рідну українську пісню. І зараз, коли Україна вільна і незалежна, постають нові фарби, нові кольори нашої пісенної творчості. Скільки є прикладів, які треба висвітлити в пісні, в мелодії, в музиці, передати дітям і молоді. Тому в моїх піснях залишилася любов до рідного краю, до України, шана героям, які віддали своє життя за рідну землю. Звичайно, це пісні, які надихають у такий нелегкий час відстояти незалежність, це побажання нашим дітям і внукам творити нову Україну, не опускати руки, бути гідними батьків і дідів.
  • Ювілейні святкування Ви розпочали з рідних Чернівців, як довго готувались до цього концерту?
  • Виступати на сцені – це завжди хвилююче й приємно. Але коли виступаєш в тому місті, де ти починав професійну діяльність, де в тебе багато творчих побратимів – поетів, композиторів, художників, з якими ти багато років творив, мріяв, хвилювався за долю рідної України, рідної пісні, це особлива відповідальність. У Чернівцях на концерті був аншлаг. Прийшли багато моїх побратимів, однокласників, приїхала родина. Я згадував ті мої перші концерти, коли в залі ще сиділи мої дорогі батьки, які раділи, що мої пісні стали улюбленими для багатьох українців не лише в Україні, а й далеко за її межами. Цього разу я виходив на сцену зі своїми синами – Павлом і В’ячеславом, які влили свої молоді голоси в наше тріо. Приємною несподіванкою стало те, що на концерт завітали мої побратими з ансамблю «Смерічка», приїхали друзі зі Львова з ансамблю «Ватра». Тож у Чернівцях було дуже гарне святкування. Також ми виступали в багатьох обласних і районних центрах. Не цураємося співати й у селах.
  • Вже кілька років Ви співаєте разом із синами, наскільки важливою для Вас є родина? Що відчуваєте, коли вони на сцені поруч із Вами?
  • Це дуже піднімає дух і подобається людям, адже пісня завжди об’єднувала родину, піднімала патріотичний дух нації. Я пригадую нашу розмову з Назарієм Яремчуком, коли він мені сказав: «Павле, у тебе два сини, у мене два сини, уявляєш, коли вони підростуть, і в ансамблі «Смерічка» заспівають три Яремчуки і три Дворських!». Я посміхнувся і відповів: «Назаре, це дуже гарно, що Бог нам подарував таку допомогу, таку зміну». Тоді він, як у воду дивився, відчував, що так і буде, що сини підхоплять наші пісні і продовжать нашу творчість. Павло і В’ячеслав мають власне творче зерно і надихають мене творити нові пісні, нові концерти. Це велике щастя. Я завжди, виступаючи на сцені поруч із синами, звертаюся до глядачів із побажанням, аби їхні діти та внуки також продовжували їхні справи, щоб несли нашу українську пісню, мову, культуру далі і показували, яка Україна багата на таланти.
  • Минулого року Ви багато гастролювали. Як сприймають Вашу творчість за кордоном?
  • Ми поїхали за кордон, де працює і проживає багато наших українців, аби підняти їм настрій і додати нашого українського духу. Пригадую, ще коли ми з Назарієм Яремчуком гастролювали у Канаді, Америці, Ізраїлі, багатьох країнах Європи, нас завжди дуже гарно зустрічали. Цього разу, коли ми виступали із синами, нас теж дуже радо вітали в Італії, Португалії, Іспанії, Франції, Німеччині, Бельгії. При чому на концерти приходять не лише українці чи наша діаспора, а й місцеві жителі. Вони залюбки купують наші альбоми, беруть автографи, фотографуються з нами, запрошують приїхати ще раз. В Італії ми співаємо пісні рідною українською мовою, а також італійською. Я підготував цілий альбом «Le stele cadenti», які переклала італійська поетеса Даніелла Агостінеллі. До нього увійшли «Стожари», «Мама Марія», «Ніхто так не любив», «Ночі кохання», «Нехай тобі розкаже дощ» тощо. Пісня єднає народи, зближує нації. Наші виступи за кордоном піднімають дух українців.  Ми завжди кажемо, що лелеки, які відлітають з України, щоразу повертаються, тож своєю піснею, своєю любов’ю, ми надихаємо наших заробітчан повертатися до їхніх родин, до батьків і дітей.
  • Чи маєте друзів у Тернополі? Чи пам’ятаєте свій перший виступ у нашому місті?
  • Вперше я виступав у Тернополі у 1977 році в складі ансамблю «Смерічка». Тоді ми декілька днів під ряд мали концерти на сцені Тернопільської обласної філармонії. Всі вони відбулись із неабиякими аншлагами. Я вже тоді полюбив Тернопіль і тернополян за особливий дух патріотизму, любов до рідного міста, України, історії. Зараз і мої сини полюбили Тернопіль як місто, де живуть справжні патріоти України. Мені дуже запам’яталися прогулянки біля озера, гарний краєвид з вікна готелю «Галичина». Також у Тернопіль мене запрошували в журі на пісенні конкурси та конкурси краси. Тут у мене є дуже хороші друзі – це Тарас та Ірина Демкури, родина Дутко. Колись я дружив із учасниками колективу «Медобори».
  • Чим дивуватимете тернополян цього разу?
  • Головне у нашій  програмі – це пісня, її зміст і образ. Прозвучать прем’єри нових пісень, а також ті, які давно знають і люблять, проте вони будуть у сучасному аранжуванні. Ми працюватимемо у супроводі музичного колективу. Будуть дуети, тріо, сольні номери. Звучатиме українська народна, оперна та естрадна класика. Звичайно буде розмова з глядачем, адже кожна пісня має свою історію. Я впевнений, що буде взаємодія між тими, хто на сцені і тими, хто в залі. Адже на всіх концертах, які ми проводили раніше в Тернополі й області, люди співали разом із нами «Червону руту», «Смерекову хату», «Стожари», «Нехай тобі розкаже дощ». Мене тернополяни знають більше, а цього разу вони відкриють для себе ще й моїх синів – Павла та В’ячеслава. Кожен з них має свою родзинку, свій тембр голосу, свої пісні. Родинне вогнище на сцені запалить душі і серця глядачів.
  • Чи виступатимете в районних центрах Тернопільщини?
  • Цього разу ми мандруємо обласними центрами, але трохи згодом, через декілька місяців, на прохання багатьох шанувальників плануємо завітати з концертами до Кременця, Теребовлі, Заліщиків, Чорткова.
  • Куди проляже Ваш подальший гастрольний тур?
  • Ми будемо мати концерти у східній і центральній Україні, а також на півдні і заході. Виступатимемо і в гарячих точках. Роботи багато, головне, щоб було здоров’я, і щоб завдяки нашим молитвам прийшов мир в Україну і ми могли в єдиному товариському колі будувати нашу незалежну державу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up