Соліст Тернопільської обласної філармонії Андрій Оленин запрошує тернополян на свій концерт

Соліст Тернопільської обласної філармонії Андрій Оленин запрошує тернополян на свій концерт

Сольний концерт лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Андрія Оленина за участю народної артистки України Наталії Лемішки відбудеться у Тернопільській обласній філармонії вже сьогодні увечері о 18.30. Артисти виступлять у супроводі академічного симфонічного оркестру обласної філармонії (головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль). У програмі  звучатимуть твори зарубіжних та українських композиторів, українські народні пісні.

Це другий сольний концерт Андрія Оленина як соліста філармонії. Перший відбувся у 2016 році.

Майбутній артист народився у 1992 році у Тернополі. У восьмирічному віці зарахований у І музичну школу (по класу народних інструментів), яку закінчив з відзнакою. Під час навчання в ТСШ № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов брав участь у шкільному театрі. Після закінчення школи вступив до Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка в Інститут мистецтв на театральний факультет, який закінчив з відзнакою у 2015 році. У червні 2017 р. отримав ступінь магістра музичного мистецтва.

Відео дня
  • Театр – це синтетичний вид мистецтва, тож навчаючись на театральному факультеті, викладачі розвивають як вокальні дані, так і художнє читання, – каже пан Андрій. – Першим моїм викладачем вокалу був Ярослав Петрович Лемішка. Він одразу сказав, що я буду співати. Тоді я мріяв бути актором, а зараз працюю як соліст-вокаліст. Перейти від художнього читання до співу було неважко.

Із серпні 2012 року молодий чоловік працював на посаді артиста розмовного жанру  в Тернопільській обласній філармонії, а з 2016 року став солістом. Він – лауреат І ступеня ІІ Всеукраїнського конкурсу акторів-вокалістів в м. Запоріжжі, лауреат І ступеня ХХІІ Всеукраїнського відкритого конкурсу читців імені Т. Г. Шевченка в м. Києві. 25 червня 2017 р. у м. Варшава у Польщі Андрій Оленин став володарем Ґран-прі ІІІ-го Міжнародного фестивалю-конкурсу імені Джорджа Гершвіна. А вже у грудні  його запросили на святкування католицького Різдва до Італії. Тож у Римі артист дав кілька концертів для наших співвітчизників, які там проживають, а також у соборі Святого Петра у Ватикані виконував українські колядки, за що був нагороджений Папською грамотою «За популяризацію української культури в Італії».

23 травня 2018 року Андрій Оленин став володарем Гран-прі у ІІІ Міжнародному проекті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи» (м. Київ). Указом Президента України від 9 листопада 2018 року «Про стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва» за вагомий вклад, розвиток і популяризацію українського мистецтва Андрію Оленину призначили річну стипендію Президента України.

Актор зіграв у Тернопільському драмтеатрі роль султана в опері С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», Потьомкіна у п’єсі М. Гоголя «Ніч перед Різдвом», Орловського в опереті І. Кальмана «Летюча миша». Знявся у чотирьох фільмах – «Політ золотої мушки», «Тільки диво» і «Аташе», короткометражці про життя.

Цікаво, що одразу після школи Андрій Оленин вагався ким бути. Обирав між священником і актором.

  • Тоді я дуже серйозно упродовж двох років готувався до вступу в духовну семінарію, – каже пан Оленин. – У мене були всі шанси, але я обрав сцену і ніколи не шкодував про це. Але я не залишив свого віросповідання і так сталось, що вже рік викладаю в духовній семінарії риторику. Крім того три роки викладаю в музичному коледжі майстерність актора і сценічну підготовку.

Своїм студентам Андрій Оленин прищеплює віру в себе і в те, що вони можуть дуже багато, бо лише тоді вони досягнуть успіху.

  • Якщо виконувати свою роботу добре, то успіх обов’язково тебе знайде, – підсумовує артист.

У творчих планах Андрія Оленина – участь у вокальних конкурсах. На його думку, артист, який не бере участі в конкурсах, ніби застигає на певному етапі.

  • Артист повинен  чути інших, показувати себе, чути конструктивну критику і похвалу, а таке буває тільки на незалежних конкурсах і фестивалях, – каже пан Андрій. – Тому я вважаю, що кожен артист повинен їздити на такі заходи. Для декого це принизливо, але для мене це достойно, бо всі світові артисти так роблять.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up