Солістка Тернопільської обласної філармонії Наталія Присіч готує ексклюзивні вокальні «родзинки» для свого сольного концерту

Солістка Тернопільської обласної філармонії Наталія Присіч готує ексклюзивні вокальні «родзинки» для свого сольного концерту

«Її прекрасне лірико-драматичне сопрано зачаровує слухачів не лише особливими барвами тембру, силою і глибиною звучання, а й високою духовністю. Її сольні концерти – це велике свято для шанувальників класичної музики», – так пишуть про Наталію Присіч на сайті Тернопільської обласної філармонії. Переконатися в цьому можна вже 17 листопада о 17.00 на сольному концерті співачки, що відбудеться у залі обласної філармонії.

Наталія Присіч співатиме у супроводі академічного симфонічного оркестру (головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль). Участь у заході візьме солістка філармонії Наталія Бойко, а ведучою буде заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук. Вартість квитків: 50, 60, 80, 100 грн.

Подарує нове, гарне, особливе

На концерті прозвучать шедеври світової класики. Усі вони – новинки в репертуарі співачки.

  • Це підбір «родзинок», які співають поодинокі світові виконавці, – розповіла Наталія Присіч. –Такі твори мало хто хоче повторяти, бо вони технічно складні, до того ж дуже виснажують голос. Але вони настільки красиві, що їх можна порівняти хіба що з діамантами.

Співачка додала, що вона зацікавлена в тому, щоби не обманювати своїх шанувальників, тому для свого сольника готує виключно нові твори.

  • Якщо я роблю концерт, то повинна зробити все так, щоб зачепити людські серця, – каже пані Наталія. – Мені хочеться дарувати їм щось нове і гарне. Я роблю це не для своєї слави чи для задоволення власного его, а на славу Божу і радість людям. Хочу, щоб після мого концерту люди вийшли задоволеними. Для мене це найбільша винагорода.

Шанувальники Наталії Присіч почують твори Верді, Пуччіні, Бізе, Массне, Деліба, Чапі. Усі вони дуже гарні і надзвичайно складні. Над втіленням проєкту працює ціла команда – концертмейстер Наталія Барилко, диригент Мирослав Кріль, академічний симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії. На думку співачки, цей концерт покаже професійний ріст не лише її, а й оркестру.

Відео дня
  • Я завжди прагну дивувати свого глядача новими творами, а не новими сукнями чи зачісками, – каже артистка. – Хочу дарувати своїм шанувальникам якісний продукт, щоб від концерту залишався післясмак. Щоб глядач повернувся додому і світився від щастя й задоволення.

Твори, до яких доросла професійно

Наталія Присіч додає, що готова до аргументованої критики. Співачка завжди дослухається до думки професіоналів і враховує їхні побажання. Беручи до свого репертуару новий твір, вона попередньо слухає, як виконують його інші артисти, особливо носії тої мови, на якій він написаний. Тернополянка завжди старається подати власну інтерпретацію, а не копіювати когось.

  • Я щоразу раджуся з Богом, – додає жінка. – Коли співаю і відчуваю, що дух ширяє по залу, то розумію, що співаю не я, що я лише інструмент в руках Господа і вдячна йому за це.

Твори для свого нового сольного концерту артистка ретельно підбирала. Зізнається, що є такі, котрі шукала усе своє життя, бо розуміла, що на певному етапі ще не готова їх виконати, не доросла професійно, не прожила той твір, щоб правдиво донести його до слухача.

  • Під час репетицій я багато сумнівалась, чи виконувати мені ту чи іншу річ, – ділиться артистка. – Переконатися у правильності свого вибору могла тоді, коли спів лягав мені на душу, мов бальзам. Беручи до свого репертуару твори іншими мовами, я завжди ретельно вивчаю їхній зміст, історію, щоб розуміти, як подати, особливу увагу приділяю правильній вимові слів.

Сюрпризи і дует із жінкою

Наталія Присіч каже, що готує кілька сюрпризів для глядачів, які завітають на концерт. Яких саме – тримає у секреті, але обіцяє, що це будуть цікаві образи і не тільки, котрі мають дуже здивувати публіку.

Участь у концерті візьме солістка філармонії Наталія Бойко. Удвох вони вперше заспівають дуетом. Наталію Присіч ця ідея дуже зацікавила, бо вона ніколи не співала у дуеті з жінкою. Через матеріальні обмеження артистка не змогла запросити солістів-чоловіків, хоча й планувала.

  • Музика, як і любов, – вічна, – додає артистка. – Вона стимулює мене до праці попри всі життєві випробування. Коли ти в роботі, до того ж на своєму місці і робиш те, до чого Бог тебе покликав, то ти ростеш і відчуваєш крила за плечима. Є люди, які для мене – земні ангели. Я їх дуже люблю, поважаю і ціную, бо саме вони підштовхують мене до праці. Без них – я була б ніхто.

Діти надихають і підтримують

Пані Наталя – мама трьох дітей. Вона виховує їх у любові до Бога і до всього прекрасного. Донька і сини артистки вміють грати на музичних інструментах, співають. З великою повагою і розумінням вони ставляться до маминої роботи.

  • Вдома я співаю на кухні, у ванній, а діти слухають, хвалять і навіть аплодують, – додає Наталія Присіч. – Наймолодший син Лука дуже любить співати, я навіть думала заспівати з ним на моєму концерті, але то було б трохи дивно – співати з дитиною любовний дует.

Артистка каже, що її дуже надихають слова дітей про те, що вона для них – найкраща.

  • Хлопців я виховую не лише як синів, а й як майбутніх чоловіків, які б вміли любити і цінувати своїх майбутніх дружин, а моїх донечок, – додає пані Наталя. – Сини зі мною куховарять, прибирають. Наймолодший грає на фортепіано, співає, малює і випікає чудові солодощі, рецепти яких роздає моїм знайомим. Донька Марія-Ярина уже студентка педуніверситету, вивчає іноземні мови. Мої діти – то моє все, то найбільша нагорода від Бога.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up