Легкий заробіток: поліція застерігає краян від нового виду шахрайства

Легкий заробіток: поліція застерігає краян від нового виду шахрайства

Жителі Тернопільщини купують інвестиційні пакети, які мають швидко принести чималий дохід. Та згодом сайти зникають разом з вкладеними реальними грошима.

У Тернопільській області зареєстровано вже декілька фактів  про так званий заробіток «не виходячи з дому». Люди, побачивши в Інтернеті таке оголошення, реєструвалися на веб-сайтах та купували інвестиційні пакети по 7-15 тисяч гривень. За 20 днів вони мали не тільки окупитися, а й принести чималий дохід. Проте згодом сайти зникали разом з вкладеними у віртуальні «інвестиції» реальними грошима.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Два таких випадки трапились з жителями Коропецької та Бучацької громад. Одній з них, після купівлі інвестиційного пакету,  була поставлена умова. Жінці сказали, що вона повинна ставити лайки під відео, які надасть веб-ресурс. Відтак зможе отримати дохід. Проте їй так і не довелося нічого робити, бо сайт зник, а разом з ним 15 тисяч гривень.

Відео дня

Поліцейські застерігають жителів Тернопільщини не вестися на такі обіцянки легкого заробітку. Нерідко ір-адреси таких ресурсів вказують про їхню іноземну реєстрацію. Тому розслідувати подібні шахрайства дуже складно. 

Нагадаємо, що 62-річна жителька Чортківського району через свою довіру стала жертвою обману. Шахрай обманом отримав дані електронного гаманця та зняв з рахунку жінки 12 тисяч гривень.

 Читайте також:

На Чортківщині жінка очікувала компенсацію за ліки, а втратила 12 тисяч

У пенсіонерки з Тернополя шахраї видурили майже 60 000 гривень

Розвод у соцмережах: на Чортківщині чоловік позичив «другу» майже 4000 гривень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up