Судитимуть державного зрадника з Кременеччини, який працював на ФСБ

Судитимуть державного зрадника з Кременеччини, який працював на ФСБ
  • Збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури України і возвеличував російських військових.
  • Жителя Кременеччини судитимуть за державну зраду та підтримку збройної агресії проти України.

 

У січні мешканця Тернопільщини, підозрюваного у державній зраді, затримали оперативники Управління СБУ в Тернопільській області, розповідають у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. Додають, що затримання відбулось, коли чоловік отримував винагороду за фотографування об’єктів критичної інфраструктури для ворога. Перед цим він зробив знімки 2 об'єктів у місті Тернопіль й переслав ці фото співробітнику спецслужби рф.

У прокуратурі повідомляють, що під час розслідування кримінального провадження про державну зраду жителя Тернопільщини, додатково встановили його причетність до поширення матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України та возвеличення її військових. Для висловлення активної підтримки дій учасників терористичної організації «ДНР» та найманців ПВК «Вагнер» житель Кременецького району використовував профіль в одній із соціальних мереж. В СБУ додають, що зрадник також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Відео дня

По цій справі завершили розслідування, що здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Кременецького району на Тернопільщині. Його звинувачують у державній зраді й поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації (прославленні) її учасників (частина 2 статті 111, частина 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України).

Довідка:
Стаття 111 Кримінального кодексу України: Державна зрада.
2. Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану.
Покарання: позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.
Стаття 436-2 Кримінальнго кодексу України: Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.
3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації.
Покарання: позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо раніше «20 хвилин» розповідали, як СБУ викрила ботоферми на Тернопільщині та ще у 8 областях країни. Їх організатори дискредитували владу, повідомляли про хибні теракти і замінування. Також розповідали, що з Тернопільської області видворили прихильника рф з подвійним громадянством, а послушника Почаївської лаври затримали за те, що він у соцмережах виправдовував і пропагував збройну агресію рф.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ольга Шлешинская

    Да,это враньё,для чего есть спутник, через спутник, можно увидеть муравья
  • Леся Власенко

    За зраду нашої землі і наших воїнів нашого народу на довічно най думає що робить урод яб навіть самаб його за це вбилалаби своїми руками урода
  • Ольга Тяжелова

    Какой же надо быть тварью!
  • Ольга Пригода

    Скільки ще таких с....к є......😢🤬

keyboard_arrow_up