Водія, який збив і закопав дитину в кар’єрі, з негативною характеристикою з тюрми суд амністував

Водія, який збив і закопав дитину в кар’єрі, з негативною характеристикою з тюрми суд амністував

56-річного Володимира Я., якому суд  дав 6,6 років тюрми у 2016, уже амністували.  Засуджений у 2015 році збив  автомобілем 17-річного хлопця   у Борщівському районі  і прикопав його у кар’єрі.



«Відпустив»  його Кагарлицький районний суд  Київської області ухвалою від 29 вересня.  Саме там, на Київщині, у Кагарлицькій виправній колонії  і відбував призначене судом покарання.

Нагадаємо , 12 вересня 2015 правоохоронці повідомили про розшук 17-літнього Іванка Педька, жителя села Лисівці Заліщицького району. Той пішов на весілля у село Олексинці  Борщівського району, а звідти вже не повернувся. Майже на п’яту добу пошуків знайшли його тіло – прикопане у кар’єрі поблизу села Мушкарів. На це місце вказав правоохоронцям водій буса Володимир Я., якого  правоохоронці запідозрили у причетності до зникнення юнака. 
17-річного жителя села Лисівці Заліщицького району Іванка Педька шукали майже 5 діб
2 лютого 2016 Борщівський районний  визнав Володимира Я. винуватим у правопорушенні за ч.2 ст. 286 КК,  присудив  йому  6,6 років тюрми та позбавив права керування транспортними засобами строком на один рік. Термін відбування покарання суд  сказав рахувати з дня затримання – з 19 вересня 2015. Засуджений згодом подав апеляцію, але програв її. 

У вересні 2017 року засуджений Володимир подав  у Кагарлицький районний суд клопотання про застосування до нього Закону України «Про амністію у 2016 році» та звільнення від відбування покарання.  Наприкінці вересня  суд задовольнив його, правда частково – звільнив від основного покарання – від тюрми, але не від додаткового  - позбавлення права керування. 

Суд роз’яснив, що   Володимир Я. вчинив важкий злочин з необережності . І крім того, має неповнолітню дитину і не є позбавлений батьківських прав. А відтак підпадає під дію Закону «Про амністію у 2016 році», що вступив в силу  7 вересня 2017 року. Обставин, які б  виключали застосування до нього амністії в частині основного покарання, суд не побачив.

У амністії додаткового покарання суд відмовив, бо засуджений двічі притягувався до дисциплінарної відповідальності – за вживання спиртних напоїв колонії  і за куріння в невстановленому місці. Одне стягнення погашено, а інші є не погашеним та не знятим. Окрім того, у характеристиці  з колонії пише, що засуджений зарекомендував себе за час відбування покарання з негативної сторони. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Irinka Stylna

    з необережності збив...з необережності й певно закопав....я з наших суддів просто в шоці! дибілізм якийсь.
  • Петро Білецький

    "На це місце вказав правоохоронцям водій буса Володимир Я., якого  правоохоронці запідозрили у причетності до зникнення юнака. " - це як так ???  А докази шо він був причетний знайшли ??  Чи той хто свідок той і перший підозрюваний ??

    Світлана Гривас reply Петро Білецький

    Перейдіть за посиланням на попередні матеріали
  • Діонісій

    чи світ перевернувся, чи взагалі люди втратили розум.
  • Igor Oliyovskiy

    Поверніть назад у колонію в компанії суддів і всіх причетних до звільнення
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up