Житель Кременеччини займався контрабандою культурних цінностей. Що йому загрожує

Житель Кременеччини займався контрабандою культурних цінностей. Що йому загрожує

Контрабандист відправив за кордон колекцію з 382 наконечників до скіфських стріл VII ст. – III ст. до н.е.

Жителю Кременеччини повідомили про підозру у контрабанді культурних цінностей, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2. ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Відомо, що чоловік разом зі спільником через оператора поштового зв’язку незаконно відправив у Польщу колекцію з 382 наконечників до скіфських стріл VII ст. – III ст. до н.е., знайшовши покупця в соцмережах.

Відео дня


Правоохоронці виявили та вилучили з міжнародного відправлення зазначені культурні цінності.
Триває розслідування, що здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області. Контрабандисту загрожує до 12 років позбавлення волі.

Довідка:

  • Відповідно до ч. 2 ст. 15 ККУ, замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.
  • Відповідно до ч. 2 ст. 201 ККУ, контрабанда, вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або службовою особою з використанням службового становища, карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up