Чим здивує ІІ «КіноХвилька» у Тернополі (програма фестивалю)

Чим здивує ІІ «КіноХвилька» у Тернополі (програма фестивалю)

ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» стартує 20 травня о 12.00 у Палаці Кіно (вул.Франка,8). Обіцяють багато фільмів і мультфільмів, зустрічей із кінематографістами, кіноквест і навіть кастинг.

Фестиваль відбувається за організаційної і матеріальної підтримки Державного агентства з питань кіно. «КіноХвилька» відбуватиметься на кількох локаціях (основні – музей «Літературне Тернопілля» і Палац Кіно). Глядачам запропонують новинки українського дитячого кіно та анімації.

- Цікавий компонент фестивалю – проведення кастингів. Ми чекаємо представників Одеської кіностудії і агенцію Алли Самойленко, яка здійснює кастинг-супровід усіх знакових українських фільмів. Відбуватиметься відбір на ролі у фільмі Олеся Саніна «Олекса Довбуш». Радий, що тернополяни отримали можливість зніматися в кіно, - каже голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Зареєструватися на кастинг можна тут. Під час фестивалю започаткують серію марок, присвячених «КіноХвильці», містом курсуватиме Кінотролейбус.

- Відкриється фестиваль у неділю опівдні у Палаці Кіно. Глядачів зустрінуть улюблені герої тернополян Іриска і Барбариска, вони познайомлять всіх із гостями фестивалю – кінорежисерами, мультиплікаторами, сценаристами, з чудовими кіно-, теле-, мульти-, медіадитячими командами. Під час відкриття зніматимуть кіно і кожен зможе потрапити у кадр кінохроніки фестивалю, яе покажуть на церемонії закриття фесту, - розповідає співорганізатор фестивалю Наталія Турчин.

На фестивалі працюватимуть фотографи, майстер-класи, кіноквести. Організатори просять дітей приносити свої малюнки, за це передбачені солодкі подарунки. З дитячих робіт створять виставку.

 

Програма фестивалю:

20 травня

Палац кіно

12.00 - Урочисте відкриття фестивалю

13.00 - Старт кіноквесту “Зніми файне кіно у файному місті”

14.00 - Майстер-клас від креат-студії “ІРИска”: “Казка у 3-D” - об`ємна аплікація

15.00 - Зустріч із “мамою” Капітошки, Петрика П`яточкіна, сценаристкою, письменницею Наталією Гузєєвою (м. Мюнхен, Німеччина)

16.00 - Перегляд сучасного українського кіно

17.00- Майстер-клас від відомої режисерки Олександри Чупріної (м. Київ) та звукорежисерки Каріни Режевської (м. Київ): “Хочу зняти кіно на мобільний телефон! Як?”

 Кінотролейбус

17.00 - Зйомки всіх бажаючих у соціальному ролику: “Я люблю українське кіно та мультфільми!”

Упродовж фестивалю — Кінотролейбус курсує містом. Трансляція мультфільмів non-stop

Бібліотека-музей “Літературне Тернопілля”

13.00 — 17.00 — Кастинг діток віком від 5 до 14 років на ролі в кіно від Одеської кіностудії ім. О. Довженка

13.00-17.00 — Кастинг діток віком від 8 до 11 років на головні ролі у фільмі режисера Олеся Саніна “Довбуш”.

                                              21 травня

Палац кіно

12.00 - Мульти від студії анімації”Руда Миша”, “Mult go” (мультфільми від слабочуючих дітей, мультиплікатор Олена Мудра, м. Тернопіль), “Равлик” (мультиплікатор Мар`яна Івасіків, м. Бережани)

13.00 - Українські мультифільми — англійською від студентів факультету іноземних мов ТНПУ ім. В. Гнатюка

14.00 - Презентація дитячого серіалу “Мишко та Місячна Дзвніка”. Майстре-клас зі створення мультсеріалу від художниці-мультипілкатора Людмили Ткачикової (м. Київ)

16.00 - Знайомство із “Чарівними Тельфами”. Майстер-кkас зі створення казкового героя від мультиплікатора Володимира Ликова (м. Київ)

Бібліотека-музей “Літературне Тернопілля”

13.00 — 17.00 — Кастинг підлітків та молоді віком від 14 до 25 років на ролі в кіно від Одеської кіностудії ім. О. Довженка.

13.00-17.00 — Кастинг діток віком від 8 до 11 років на головні ролі у фільмі режисера Олеся Саніна “Довбуш”

                                             22 травня 

Палац кіно

12.00 — мультяшки від Тараса Москаленка (м. Київ). Майстре-клас зі створення мультфільму за допомогою мобільного телефону

14.00 - 5 років пізнавальній телепрограмі для дітей “Телевітамінки”

14.30 - Презентація доробків творчих тернополяток: КіноШкола, КіноСfдочок, Медійна школа “The best”, IT-House

16.15 - Презентація Дитячо-юнацького медійного центру “Планета Z” 16.30 - Спецпонашення марки

17.00 - Підбиття підсумків кіноквесту ”Зніми файне кіно у файному місті”. Нагородження. Офіційне закриття фестивалю.

Бібліотека-музей “Літературне Тернопілля”

13.00 — 17.00 — Кастинг дорослих віком від 25 років і старші  на ролі в кіно від Одеської кіностудії ім. О. Довженка.

13.00-17.00 — Кастинг діток віком від 8 до 11 років на головні ролі у фільмі режисера Олеся Саніна “Довбуш”

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up