Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

"RIA плюс" продовжує рубрику: щотижня ми цікавимось у тернополян, що захопливого вони прочитали останнім часом?  Найцікавіші відгуки ми будемо публікувати на сайті.

Читайте якісну літературу!  

Вікторія Кравченко, студентка:
Анжела Нанетті “Чоловік, який вирощував комети”
Якщо ви не сплакались, читаючи попередню книгу авторки “Мій дідусь був черешнею“, то тут точно готуйте носовички. Нанетті вміє так тонко розповісти важкі історії словами дитини, що це і розчулює, і лякає водночас.
Скільки ми робимо поганого для власних дітей, бажаючи, аби вони були щасливими...
І наскільки розумні наші діти, які вміють знайти вихід із надскладним життєвих обставин.
Світла та добра історія, від якої стає тепло, хоч і не скажу, що вона дуже весела та оптимістична. Вона просто життєва. Бо неповних сімей довкола безліч, але не всі вміють зберегти щось хороше та важливе і поділитися цим з іншими — розумінням та добротою.
Раджу читати тим, хто любить начебто дитячі книги. Бо насправді вони всі для дорослих.
 
 
Олена Любомирська, економіст:
Іван Нечуй-Левицький “Кайдашева сім’я”
Навіть якщо ви читали це в школі. А ви читали і ще й змушені були переказувати це все на оцінку і шукати підтекст, маючи років 13-14. Все одно візьміть і перечитайте.
Я не люблю називати авторів геніальними. Хтозна, може, Нечуй-Левицький просто вгадав, а може, він таки дуже точно відчував те, що тепер називають словом “менталітет”. 
Але “Кайдажеша сім’я” - це така спрощена модель нашого суспільства. Простішою за неї є тільки “Лебідь, рак і щука”. Але на сторінках книги одразу розумієш, чому у нас вічні чвари в країні. 
Хоча, підозрюю, кожен винесе з цього твору свої висновки. Але перечитати варто. Це так смішно, що аж страшно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up