Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

"RIA плюс" продовжує рубрику: щотижня ми цікавимось у тернополян, що захопливого вони прочитали останнім часом?  Найцікавіші відгуки ми будемо публікувати на сайті.

Читайте якісну літературу!  

Анна Швець, студентка:
Карлос Руїс Сафон “Тінь вітру”

Книгу принесла подруга, до цього вона розхвалювала її кілька місяців. Але я не дуже люблю детективні історії, тому все не наважувалася взятися за “Тінь вітру”. І даремно!
Сафон — дуже цікавий сучасний автор. Він вигадує цілу сагу, обплетену таємницею.
Початок історії чимось нагадує “451 по Фаренгейту” Бредбері — ті ж самі охоронці книг, кожен із яких відповідає за свою. Це наче часточка фантастики в цьому романі. На передньому плані, звісно ж, детективна лінія. Однак є тут багато про стосунки між людьми, про таємниці, які тягнуться десятиліттями, і які доведеться розплутувати разом із головним героєм.
Книга затягує не з перших сторінок, але потім відірватися просто неможливо.


Вікторія Теребенець, рекламіст
Патрік Несс “Голос монстра”

Можливо, ви теж помітили, як змінилося ставлення сучасних дітей до монстрів — тепер вони їхні улюбленці. Це ми боялися когось, хто живе під ліжком і може вхопити за босу ногу, якщо вночі захочеться попити водички. Нинішні діти з монстрами дружать, носять із собою їхні плюшеві копії і розфарбовують у розмальовках.
Патрік Несс же написав історію, де найближчим другом хлопчика є саме отаке химерне створіння-напівдерево.
Насправді книга для підлітків, але як це часто буває — вона корисна для дорослих. Щоб пригадати, як важко прийняти страшну правду життя, на яку ти не можеш ніяк повпливати.
Автор каже: навіть якщо ти залишишся сам, завжди є якийсь монстр, який оберігатиме тебе не згірш від рідних батьків. Просто треба його вигадати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up