Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

Читаю сам і раджу іншим: поради книголюбів

"RIA плюс" продовжує рубрику: щотижня ми цікавимось у тернополян, що захопливого вони прочитали останнім часом?  Найцікавіші відгуки ми будемо публікувати на сайті.

Читайте якісну літературу!  

Алла Бучинська, копірайтер:
Клайв Льюїс “Хроніки Нарнії”

Ця важкезна книга для тих, хто любить пригодницькі історії начебто для підлітків, однак не Гаррі Поттером єдиним же жити. Якщо ви бачили екранізації серії книг, то від оригіналу сюжет мало чим відрізняється. Але “Хроніки Нарнії” варті того, аби приділити їм декілька днів.
Льюїсу часто закидають, що його історії занадто релігійні, що всюди можна помітити християнські символи. Можливо, я неуважна, однак цього не помітила. Автор гарно вплітає в сюжет міфологію і традиційні дитячі пустощі. Не дивно, що ці книги десятиліттями читають підлітки в різних країнах.
Читати книгу починали разом із десятирічним сином, однак я потім потай читала сама, щоб швидше дізнатися продовження.

Тому майте на увазі: книга затягує!

Володимир Гевко, рекламіст:
Юваль Ной Харарі “Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього”

З усіх можливих історій для мене найцікавіша історія людства – довжелезний шлях спроб і помилок, перемог і невдач, ціла вервечка цілеспрямованих дій та абсолютних випадковостей. Дуже важливо і неймовірно захопливо розуміти загальну картину розвитку людської цивілізації й те, куди вона привела. Бо за сучасним видом Гомо Сапієнс стоїть отого скільки всього. Історія імперій, воєн і грошей, релігій, торгівлі й бізнесу, господарства та економіки – це все частини кожного з нас. Юваль Харарі зумів безліч фактів та подій об’єднати в струнку та цікаву історію з елегантним і дотепним викладом. І, що справді захопливо, автор постійно вступає в дискусію з читачем, залишає відкритими питання і непомітно підводить нас до думки, що ми стали такими у великій мірі завдяки везінню, інтуїції та іноді сліпому випадку. Дізнайтесь, що справді «зробило» людство і нас.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up