Художники з восьми областей малювали різні куточки Тернополя

Художники з восьми областей малювали різні куточки Тернополя

Другий загальноукраїнський пленер „Вернісаж тернового поля” тривав у Тернополі 26-29 травня. Як виглядає Тернопіль очима молодих художників можна було побачити на виставці робіт учасників в Українському домі „Перемога”.

 

Молоді митці вчились зображати архітектуру, працювати на відкритому повітрі і освоювали нову для себе територію. Протягом декількох днів вони самостійно обирали сюжети, підбирали техніку та композиційне рішення, для того щоб якнайкраще показати своєрідність тернопільських краєвидів. Роботу молоді високо оцінив куратор заходу, заслужений діяч мистецтв України Михайло Кузів.

- Ми поступово набираємо темп, кожного року наш пленер вдосконалюється, - каже він. - Цього разу в роботі пленеру взяли участь багато нових художників. Були представники із  Івано-франківської, Хмельницької, Рівненської областей. Приємно, що змогли приїхати художники із Луганської області та Херсона. Гасло нашого заходу „Збережи збережене”, бо ми змальовували ті куточки Тернополя, які важливо зберегти в автентичному, притаманному їм вигляді. Кожен художник зображав місто відповідно до своєї палітри, свого бачення. Я вважаю, що цей пленер вдався – ми просунулися вперед і по майстерності і по кругозору. Концепція у нас така, що на кожному пленері береться щоразу інша частина міста. Минулого року ми обрали набережну, цього року вулиці Франка, Качали, Коперника. Ведеться своєрідний художній літопис Тернополя, щоб зберегти вигляд вулиць для майбутніх поколінь. 

Відео дня

Журі у складі якого були Олександр Смик та Ігор Дуда обрало переможця із числа учасників пленеру. Ним став Роман Крик, роботи якого здались журі найбільш зрілими та естетично вивіреними.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up