Лора Підгірна напише продовження роману «Омбре»

Лора Підгірна напише продовження роману «Омбре»

Письменниця та громадська діячка з Кам’янця-Подільського, координатор проекту «Літературний туризм» Лора Підгірна в рамках свого літературного туру 18 жовтня завітала до Тернополя. Вона репрезентувала свій новий історично-авантюрий роман «Омбре над темрявою і світлом», що став лауреатом «Коронації слова - 2017», а також дві книги серії історичного вестерну «Пригоди Марка Шведа» – «Червона Офелія» та «Печатка Святої Маргарити» для студентів філологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

- У нас вийшла гарна дівоча презентація, – каже письменниця. – Тема українського супергероя їх зацікавила. Тому я тішуся, що молодь у нас читає

До речі, у другій частині «Пригод Марка Шведа» Лора Підгірна згадує про тернопільську бізнес-леді початку ХХ століття Юстину Шидловську. Вона була патріоткою, щирою українкою, зв’язковою таємного легіону УНР, допомагала учасникам ОУН.

Відео дня

- Як не дивно, але польська влада ставилася до неї досить шанобливо, – каже пані Лора. – Вона вміла себе правильно вести і мала успішний бізнес – утримувала «Подільську гостинницю», де зараз діє ресторан «Файне місто». Тому я разом із Олегом Вітвіцьким звернулася до Тернопільської міської ради з пропозицією увіковічнити пам'ять Юстини Шидловської, відкривши меморіальну дошку. Радію, що змогла у своїй творчості доторкнутися до історії Тернополя і відкрити ім’я цієї ділової жінки.

Примітно, що на Форумі видавців у Львові роман «Омбре» увійшов у топ-10 найпродаваніших книжок видавництва «КМ-БУКС». Лора Підгірна не збиралася писати його продовження, але після поїздки до читачів у Бердичів та екскурсій цим містом, раптом зрозуміла, що продовження таки має бути.

- Герої просто сказали: «Тобі подобається те, що ти почула?», тому я сподіваюсь, що вже наступного року зможу презентувати новинку, – додає письменниця. – І ще одна грандіозна новина – цього року на Різдво українська діаспора у Франції запросила мене презентувати свою творчість. Сподіваюсь, що зможу побувати на могилі Симона Петлюри та в його бібліотеці-музеї. Франція є моєю давньою мрією, тому надіюсь, що все складеться якнайкраще.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up