Нова збірка оповідань Валентини Семеняк – це особливий концентрат енергії світла, добра, любові, надії

Нова збірка оповідань Валентини Семеняк – це особливий концентрат енергії світла, добра, любові, надії

Нещодавно тернопільська письменниця і журналістка Валентина Семеняк повернулася з літературного турне Європою. Вона разом зі своїми колегами по перу, видавцями і майстрами народної творчості побувала у чотирьох країнах, де відвідала сім міст. Це Чехія (м. Прага), Австрія (м. Відень), Італія (м. Флоренція, м. Рим, м. Венеція), Словенія (м. Любляна). Там зустрічалися з українською діаспорою. Пані Валентина презентувала свою нову збірку оповідань для дорослих "На скрижалях Часу".

  • Прага видалася мені холодною і простою, – каже пані Валентина. – Коли потрапили у Відень, то це було щось неймовірне. Вразила Венеція. Це місто овіяне легендами, міфами, нашаруванням історій. Я зробила більше тисячі фотографій.

Презентації за кордоном не відзначалися масовістю, адже це були робочі дні. Проте українці сприймали рідну книжку з жадібністю. Пані Валентина представляла свою нову книжку «На скрижалях Часу», що вийшла у видавництві «Джура». До неї увійшли оповідання, які друкувались у різних часописах, газетах, деякі були в попередніх збірках авторки «Срібна пектораль» і «Писана торба».

Відео дня

Окремі оповідання з нової збірки були відзначені на різних конкурсах і фестивалях, зокрема на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» у номінації «Мала проза», конкурсах «Православна моя Україна», «Україна моєї мрії».

  • Оповідання «Як янголи пролітали над Україною» я написала за тиждень до друку книжки, – каже авторка. – В основі сюжетів – цікавезні історії, які подарував мені світ під час мандрівок не лише Україною, а й Індією, Болгарією, Балтією, Канадою. Разом – це особливий концентрат енергії світла, енергії добра, енергії любові, енергії надії.

Усі історії реальні, взяті з життя. Головними героями в них є дорослі і діти.

  • Це моя 15 книжка, – додає пані Валентина. – Усі попередні вже живуть своїм окремим життям. Я вже почала писати історії про історії, які були надруковані в цих книжках.  Наприклад, якось у бібліотеці одному чоловікові порекомендували почитати для душі мою книжку «Срібна пектораль», він взяв її у руки і сказав, що в нього обмаль часу на її читання і повернув. Згодом через 5 років той чоловік потрапив до лікарні і попросив свою сусідку, – як виявилось мою добру знайому, принести йому якусь книжку. Вона віднесла йому «Срібну пектораль». Прочитавши її, той чоловік заплакав і попросив сусідку дати мій номер. Він мені дякував, і казав, що якби прочитав цю книжку раніше, то не зробив би багатьох помилок у своєму житті.

Ось що написала Валентина Семеняк про свою нову збірку на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Дорогі друзі, дорога фейсбучна родино! Якщо хочете релаксу для Душі, то Вам СЮДИ! Сподіваюсь на Вашу підтримку і розуміння… Книгу друкувала за власні кошти. Тверда обкладинка, 300 сторінок, окремі оповідання проілюстровані авторськими чорно-білими фотоілюстраціями саме з тих місць, де відбувалась та чи інша історія. Презентація книги відбулась на 26-му Книжковому Форумі у Львові.».

Придбати збірку «На скрижалях Часу» можна безпосередньо в авторки. Кошти підуть на видання наступної книги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up