Тернопільській обласній філармонії – 80

Тернопільській обласній філармонії – 80

Великим ювілейним концертом, який відбувся 19 грудня, відзначили колективи та солісти Тернопільської обласної філармонії 80-річчя з часу заснування мистецького закладу. Упродовж року усі артисти та колективи звітували перед глядачами своїми сольниками, а на святковій імпрезі показали свої найкращі напрацювання.

Святкове дійство розпочалося з привітань та нагородження від голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля, міського голови Сергія Надала, депутатки Тернопільської обласної ради, директорки Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької Лариси Римар та начальника управління культури Тернопільської облдержадміністрації Григорія Шергея.

Керівник академічного  ансамблю народної музики «Візерунок» Мирослав Бабчук став народним артистом України. Голова облдержадміністрації вручив десятьом працівникам філармонії грамоти за багаторічну творчу працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток української національної культури, а директору філармонії народному артисту України Ярославу Лемішці – подяку.

Відео дня

Концертну програму розпочали академічний симфонічний оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля та солісти обласної філармонії Андрій Оленин, Наталія Присіч, Олег Малик, Оксана Малецька, заслужена артистка України Надія Татарчук, Наталія Бойко, які подарували глядачу перлини світової класики.

У другому відділі святкового концерту своє мистецтво дарували тернополянам академічний камерний хор «Бревіс» (головний диригент заслужений артист України Святослав Дунець), академічний ансамбль танцю «Надзбручанка» (головний балетмейстер Юлія Якимчук, керівник оркестру Руслан Мищій), солістка Вікторія Мищій, академічний ансамбль народної музики «Візерунок» (художній керівник народний артист України Мирослав Бабчук), заслужений артист України Леонід Корженевський, вокальне тріо «Солов'ї Галичини». Незмінною ведучою святкового вечора була заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук.

Після концерту артисти ділилися світлинами та постами у соцмережах. Зокрема головна режисерка філармонії Світлана Умриш написала: «Філармонія відсвяткувала своє 80-річчя! Щиро вдячна усім за неймовірне свято. Дякую всім, хто творив і творить історію. Ви робите титанічну працю. Низький уклін усім Вам! Ціную кожного з Вас!».

Головний диригент академічного симфонічного оркестру заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль підписав світлину, де він разом зі своєю дружиною Іриною Кріль-Гальчак: «Філармонія нас закохала! В філармонії ми одружились. І вже 16 років разом. Нашій Тернопільській обласній філармонії 80!!! Многая Літа рідному творчому дому!».

Новий соліст мистецького закладу Олег Малик зазначив: «Тернопільська обласна філармонія відзначила своє 80-річчя... Приємно стати частиною цього колективу! Дякую всім за співпрацю... Myroslav Krill та Ruslan Mishchiy дякую за Вашу роботу та відданість мистецтву. Колеги Andriy Olenyn, Оксана Малецька, Natalia Boyko, Вікторія Мищій, Андрій Липко, Адріана Онуфрійчук – ви чарівні та особливі кожен по-своєму. Натхнення та вдячного глядача вам. Окремо дякую Світлана Умриш та Святослав Дунець (Svyatoslav Dunets). Далі буде...».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up