Усі розваги у Тернополі на вихідні

Усі розваги у Тернополі на вихідні

Великодній ярмарок у Тернополі, 7-ий мистецький фестиваль «Ї», фестиваль «Французька Весна в Україні»,  List Stand up, OPEN AIR у парку ім. Т. Шевченка, «Великодні забави», а також  фільми, вистави і виставки чекають тернополян цими вихідними, 4-5 травня.

РОЗВАГИ

Субота, 4 травня

Великодній ярмарок у Тернополі

Відео дня

Великодний ярмарк у файному місті Тернополі триватиме на Театральному майдані до 12 травня.

На території ярмарку з 12.00 год. працюватиме виставка-продаж виробів від талановитих українських ремісників, гастрономічний сектор із презентацією страв національної кухні, а на Театральному майдані дорослих та дітей чекатиме розважальна програма.

Ось тільки частина всього що можна буде побачити, зробити, скуштувати у Файному місті: унікальне оформлення та креативні фотозони, яйце розміром з Гулівера та відкрита виставка писанок; чисельні майстер-класи і веселі конкурси; традиційні смаколики та гастрономічні новинки; спортивні забави для усієї родини; бої крашанок на звання «Найміцніше яйце Великодня» та водний батл «Дівчина з відром»; запальна укротека та народні гуляння. А також декілька крутих подій: Мистецький фестиваль «Ї», «Тернопільська Брама» та «Фестиваль духовної пісні».

7-ий мистецький фестиваль «Ї»

Вже всьоме у Тернополі відбудеться Мистецький фестиваль «Ї» – це трьохденний фестиваль, який є симбіозом літератури, музики, живопису, фотографії та кіномистецтва. Ось уже понад 6 років мистецька подія об’єднує відомих письменників, музикантів, художників, кінорежисерів не лише з усієї України, але й з далекого зарубіжжя. Відтак, протягом 3 днів ти поринеш у багатогранність сучасного українського мистецтва, а також ознайомишся з культурами інших країн. На тебе чекають драйвові музичні перформанси, незвичні літературні тандеми, цікаві поетичні читання, захоплюючі презентації книг, лекторії, оригінальні виставки, мистецькі дискусії, книжкові ярмарки та безліч незабутніх емоцій у спільноті поціновувачів мистецтва.

Фестивальні дні розпочинатимуться з лекторію. Адже фест «Ї» також дбає і про культурний сегмент ваших знань!

4.05

13:00 Humans and Heroes або Стань класиком сьогодні: 7 мистецьких лайфхаків для сучукрліту від виконавчого директора Центру літературної освіти Litosvita Світлани Привалової.

14:00 Розмова про переклад поезії і презентація книг Раяна Ван Вінкла «Добра темрява» та «Завтра, ми житимемо тут» за участі автора та перекладачки Наталії Семенів.

5.05

13:00 «Reporters Talks» від Олесі Яремчук та автора проекту «The Ukrainians» Тараса Прокопишина.

14:00 Особливості перекладу грузинської літератури та презентація книги Паати Шамуґії «Шизовірші» за участі автора та перекладачів Тамти Ґуґушвілі та Юрія Завадського.

ПодіЇ в галереї «Бункермуз»

4.05

15:00 «Ключ у кишені: великі письменники із малих міст» від Андрія Любки, Мар’яни Максим’як, Романа Малиновського.

19:00 Презентація книги Олексадра Бойченка «Країна за Збручем».

5.05

15:00 Презентація книги Пйотра Черського «Отець відходить» за участі автора та перекладача книги Юрія Матевощука.

16:00 Презентація поетичної книги класика польської літератури Збіґнева Герберта «Pan Cogito» за участі перекладача Валерія Бутевича.

17:00 LITZUSTRICH.

00:00 «Майстерня шуму» з гуртом «Субпродукт» – вечірка-закриття фестивалю.

Вхід на всі події в галереї « Бункермуз» вільний!

«Французька Весна в Україні»

4 травня в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці  в рамках фестивалю «Французька Весна в Україні» стартує ретроспективна програма «Шарман Легран і музика французького кіно». У програмі — кіноперегляди робіт французького композитора Мішеля Леграна, який помер у січні цього року, та французьких музичних фільмів останніх років. На рахунку класика французької музики Леграна — три премії «Оскар», п’ять «Греммі» і «Золотий глобус». Ми знаємо його за мелодіями «Шербурзьких парасольок».

4 травня о 15.00  — музична драма Тоні Гатліфа «Джеронімо» (2014). Поринемо у світ Джеронімо — молодої соціальної працівниці, яка опікується підлітками кварталу Сен-П’єр. Ситуація загострюється, коли турецька дівчинка тікає зі свого весілля до коханого, молодого рома. Їх втеча призводить до сплеску ворожнечі.

Вхід вільний.

List Stand up

Ви втомились сміятись над несмішними жартами боса? Досі не зрозуміли в чому сенс ранішнього анекдоту таксиста? Не пам’ятаєте, коли востаннє щиро сміялись? Ну що ж – ми знаємо, що вам треба. Тим паче, ми вже це перевірили! Вам потрібно брати «руки в ноги» і бігти за білетом на List Stand Up, який відбудеться 4 травня о 19.00 в УД «Перемога».

До виступу готуються:

Илья Валянский — учасник команди Ліги сміху «Де Рішельє», фіналіст проекту «Комік на мільйон»;

Александра Крикун — переможець програми «Розсміши Коміка»

Vitaliy Kremin' — резидент «Lviv city stand up»;

Максим Кравець — автор, актор, стендап-комік, учасник «Шоуюри» на телеканалі 1+1;

Христина Чайка — резидент «Stаnd Up Battle Club»;

Wadym Kowalyk — улюблений комік твоєї мами...

Квитки можна придбати у: List Coffee (вул. Чорновола, 4 ), ПК «Березіль», ЦУМ «Коніка» та на сайті kasa.in.ua

Японська казка-легенда «Бамбуковий Острів»

4 травня о 13.00 у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки молодша група театральної студії «Третій Дзвінок» зіграє японську казку-легенду «Бамбуковий Острів» за мотивами п'єси А. Богачової. Вхід вільний, проте кількість місць обмежена.

OPEN AIR у парку ім. Т.  Шевченка

Сезон open air розпочинається з 4 травня. Щоcуботи тернополян запрошують гарно провести час на свіжому повітрі. Місця для танців буде вдосталь. Локація: о.Чайка, парк імені Т. Шевченка. Початок о 20.00.

Майстер-клас «Символ пам'яті»

Майстер-клас з валяння маку «Символ пам'яті» відбудеться 4 травня о 15.00 у творчій майстерні «Палітра тепла», проспек Злуки, 45 (Forum Hall, Піцерія «Челентано»). Проведе заняття Оксана Чмиленко. Вартість 200 грн.  Запис: 097 747 64 68.

Неділя, 5 травня

«Великодні забави»

Тернопільських дітей та молодь запрошують на Великодні забави. Проходитимуть вони  5 травня з 13.30 до пізнього вечора у центральній частині міста. Вхід для віх бажаючих вільний.

Більше інформації на сайті moemisto.ua.

КІНО

«СІНЕМА СІТІ»

Квитки – 70-110грн.

Тел. 47-77-37

«За 5 кроків до кохання»

Драма, романтика, 4-5 травня, поч. – 15.20, 19.30

«Агент Марні»

Пригоди, сімейний, анімація, 4-5 травня, поч. – 10.00, 12.20, 16.20

«Грай або помри»

Жахи, 4-5 травня, поч. – 13.30, 17.40, 21.50

«Велика мандрівка»

Пригоди, сімейний, анімація, 4-5 травня, поч. – 10.20, 14.20

«Месники: Завершення»

Кінокомікс, фентезі, 4-5 травня, поч. – 10.00, 11.50, 13.30, 15.30, 17.00, 18.20, 19.10, 20.30, 22.00, 22.50

«Велотачки»

Пригоди, сімейний, анімація, 4-5 травня, поч. – 10.20

«Після»

Драма, трилер, романтика, 4-5 травня, поч. – 23.40

«Шазам»

Бойовик, кінокомікс, фантастика, 4-5 травня, поч. – 23.55

ТЕАТР

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ОБЛАСНИЙ ТЕАТР ЛЯЛЬКИ

Квитки – 25 грн.

Тел. 52-49-54

«Легкий слон»

Казка, М. Сафронов, поч. 12.00, 14.30 – 5 травня

ВИСТАВКИ

«Бездомні краєвиди»

Виставка живопису та графіки Анатолія Дністрового, галерея «Бункермуз»

«28-ма великодня виставка писанок і листівок»

Виставка, художній музей

«Бог дав радість нам з небес, Христос Воскрес!..»

Виставку фондових матеріалів, краєзнавчий музей

«Рисунок, малярство»

Персональна виставка робіт Андрія Гульовського, картинна галерея ТОО НСХУ

ДИСКОТЕКИ

Allure club

пр. Злуки, 45, початок – 22.00

пт – Паті на хаті

сб – dj Duo Annel & Loya V

нд –  Ретро Disco

Бомба, нічний клуб

вул. Братів Гжицьких, початок – 22.00

пт – International Party

сб – Show Time

нд – Ночі флірту

Бункермуз

бул. Шевченка, 1, початок – 21.00

пт – вечірка

сб – вечірка

Diamond CLUB

вул. А. Живова, 7

тел. 063-382-30-11

Початок запальних вечірок о 22.00

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • олег

    розважаємось поки інші воюють за нас
  • Vitalik Svyd

    І таку погоду тільки овпен аір
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up