За тернополянками у вишиванках оглядалися перехожі

За тернополянками у вишиванках оглядалися перехожі
У стилізованих вишитих сукнях та сорочках цілий день дефілювали тернополянки містом на День Незалежності 24 серпня. Того дня вишите одягали цілими родинами, навіть немовлята у колисках лежали у вишиванках.

 
 

Дехто одягнув сорочку, яка залишилася у спадок від бабусі, хто вишив власноруч, хто придбав. Мали тернополянки і стилізовані вишиті сукні, які шили на замовлення. Усі модниці кажуть, коли одягають вишите - вони завжди у центрі уваги оточуючих. А ще у вишиванці настрій на висоті.
Сукню вишив дизайнер
Оригінальну вишивану сукню цьогоріч пошила на замовлення в тернопільському ательє “Силует” Христина Музика (20 р.).

 

Відео дня
>Плаття виготовлене із лляної тканини у класичному стилі. Рукави та пояс оздобив власноруч гладдю один із тернопільських дизайнерів. А сам візерунок на сукні вишитий нитками коралового кольору.
Мені дуже подобається носити фольклорний одяг. Тому ця сукня - не єдиний вишиваний виріб у моєму гардеробі, - зізнається з посмішкою дівчина. - Так, у спадок від мами я отримала вишиту сорочку. Її ще бабуся вишивала. Тепер це наша родинна реліквія. А загалом у мене три вишиванки.
Також щоразу на релігійні та державні свята в сім'ї дівчини вже стало традицією одягати національне вбрання. Відтак, всі рідні у вишиванках збираються за великим столом.
Вишиванки - гордість родини
У білій сукні, вишитій червоними маками, вийшла на прогулянку містом тернополянка Юлія Михайлюк (17 р). Образ дівчини доповнювала червона стрічка на голові, сумочка-клатч та чобітки в тон.


У цій сукні я ходила на випускний бал, - розповідає дівчина. - Наряд мені пошила знайома кравчиня, а гладдю вишила тітка. Дизайн сукні ми придумали разом з рідними.
Аксесуари до сукні дівчина підібрала сама. Чобітки купила на ринку, прикрасила їх квітами. Також придбала намисто, сумочку.
- Випускна сукня не раз ставала мені у пригоді, - каже Юлія Михайлюк. - Я її і до церкви одягаю, і на різні свята. Дуже люблю цей наряд. Іноді йду вулицею, а люди з маршрутки заглядають за мною. Так приємно. Ніби нічого надзвичайного у цьому наряді немає. Але відчуваєш себе у такій сукні по-особливому, а не так як у звичайній. До речі, вишиванки у нас носить вся родина. Кожен має по три сорочки. Одні вишиваємо, інші купуємо, ще одні перейшли у спадок від бабусі та прабабусі.
На День Незалежності вишиванки одягла вся родина Юлії.
- У попередні роки ми всі ходили на Співоче поле на фестиваль “Цвіт вишиванки”, - каже дівчина. - Вишиванки - це наша гордість, яку стараємося підтримувати.
Мріє вишити сукню
Тернополянка Ірина Жигало (30р) одягла на свято вишиванку своєї матері. У вишитому була і донечка жінки.
- Мою сорочку мама вишила ще коли дівувала, - каже пані Ірина. - Сорочка вишита канадськими нитками - муліне. Цьому наряду майже 50 років. Одягаю його на національні свята, до церкви. А от для донечки сорочку вишила я сама. Сьогодні ми всією сім'єю у вишиванках.
Вишила свою сорочку і тернополянка Оксана Дяків (22 р). Над сорочкою дівчина працювала цілий рік, адже вишивала лише вечорами. Своєю роботою Оксана дуже задоволена. Тепер одягає вишиванку на різні свята.


- Робота не була складною, навіть дуже мені сподобалася, - посміхається дівчина. - До речі, це мій дебют у вишитті сорочок, тепер мрію вишити собі сукню.
Нещодавно Оксана Дяків їздила у вишиванці на фестиваль у Підкамінь, там придбала собі голубий віночок в тон до сорочки.
Вишиванку одягаю на свята або просто коли хороший настрій, - каже дівчина. - Якось на роботу прийшла у перший день весни, всі колеги були приємно здивовані.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Дуже гарні ексклюзивні вишиванки можна є тут: http://oleshchuk.com/

  • Anonymous

    Супер!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Люди. може хтось знає чи в Тернополі є якись клуб чи організація де збираються любителі вишивок? я б так хотіла навчитись вишивати сорочки, але ніхто з знайомих і рідних не вміє, тож немаю в кого повчитись;(((

    Anonymous reply Anonymous

    ооой, то дуже просто і навіть приємно. можу навчити :) таких клубів, майже переконана, в Тернополі немає. Є сайт на який давав посилання один з гостей - http://topilche.te.ua/elita/cebriy0756c.htm схоже адміністратори тут дуже зговірливі і могли б організувати щось схоже ;)

    Anonymous reply Anonymous

    Була б рада хоча б консультації як правильно почати вишиванку і як її скроїти чи що:) мій номер телефону 097-612-75-22. Як маєте час і бажання - маякніть, я передзвоню. Свєта.
  • Anonymous

    дуже гарний костюмчик вишиваний бачила на дівчинці десь біля рочку! на голові вишита повязка з бамбончиками. Дуже мило і гарно!!! Батьки молодці!
  • Anonymous

    Дівчина Оксана справжня красуня.

    Anonymous reply Anonymous

    Так,коханому пощастило...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up