Флорбол, гандбол та фризбі тепер засвоюватимуть школярі Тернопільщини на уроках фізкультури

Флорбол, гандбол та фризбі тепер засвоюватимуть школярі Тернопільщини на уроках фізкультури
  • «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі».  Обласний активний форум під такою назвою розпочався сьогодні в нашій області.
  • В презентації нової освітньої програми для школярів взяв участь міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.
  • Тернопільська область стала першою, де почали запровадження цієї програми.

В Міносвіти говорять, що програма «Здорова Україна» змінює ставлення до спорту. Її основна мета – популяризація здорового способу життя серед українців, а також створення умов для фізичної активності дітей і дорослих.

Про це розповідають у Тернопільській ОВА.

Відео дня

Вчителі фізкультури та спортивних федерацій Тернопільщини, які взяли участь у форумі, розглянули основні етапи реалізації Концепції розвитку щоденного шкільного спорту. Обговорили запровадження сучасних уроків фізичної культури із залученням таких спортивних ігор, як бадмінтон, регбі-5, флорбол, петанк, гандбог та фризбі. Для присутніх школярів та дорослих провели майстер-клас для ознайомлення з ними.

З дітьми поспілкувався керівник освітнього відомства держави Сергій Шкарлет, який теж долучився до ознайомлення із сучасними спортивними технологіями.

Програма Нової української школи «Здорова Україна» поєднує 8 ключових компонентів:

освітній простір;

освіта у сфері здоров’я та безпеки;

фізична культура та рухова активність;

здорове харчування;

медична служба;

психологічна служба;

підготовка і здоров’я вчителів;

залучення сім’ї та громади.

Головне завдання нової освітньої ініціативи – виховати у школярів любов до спорту. Сформувати звичку до регулярної фізичної активності та здорового способу життя.

За даними Міносвіти, в Україні уже проведено понад 200 практичних семінарів щодо вивчення нової освітньої Програми. У них взяли участь понад 25 тисяч учителів та викладачів фізичної культури і понад 500 тисяч учнів. Будемо сподіватись, що Програма «Здорова Україна» успішно реалізовуватиметься у школах Тернопільщини.

Раніше ми розповідали, що міністр освіти Сергій Шкарлет під час візиту на Тернопільщину вручив головам трьох громад ключі від нових шкільних автобусів. Також повідомляли про те, що випускники українських шкіл у цьому році складатимуть мультипредметний тест замість ЗНО.

 

Читайте також:

Міністр освіти Сергій Шкарлет вручив ключі від шкільних автобусів трьом громадам Тернопільщини

ДПА для учнів 4-х і 9-х класів цього року не буде: набув чинності наказ Міносвіти

Якими будуть вступні випробування в 2023 році: роз'яснення Міносвіти

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sergiy Samsonov

    Міністерство освіти та науки повинно бути відповідальним за якість освіти та науковий прогрес в Україні, проте на жаль, зараз багато речей в цій сфері залишаються бажати кращого. На жаль, не все так гарно в сфері фізичного виховання, як показують https://bit.ly/3KOJ3qp

  • Teren Teren

    Гандбол засвоюють...То, типу, як бутерброд, а чи як? Панове журналісти, ви вже взагалі охреніли такі тексти писати? Та найміть, нарешті, редактора, або на курси лікбезу запишіться.

keyboard_arrow_up