Розібратися у здібностях та майбутніх професіях випускникам допомагали на Форумі нових можливостей

Розібратися у здібностях та майбутніх професіях випускникам допомагали на Форумі нових можливостей
  • Понад 700 старшокласників із Тернополя, Тернопільської та сусідніх областей, а також студентиТНЕУ, представники десяти Об’єднаних територіальних громад стали учасниками Форуму нових можливостей «NATUS VINCERE». Він відбувся 9 жовтня у PODOLYANY HALL.
  • На форумі діяли цікаві локації з профдіагностики, де кваліфіковані психологи допомагали випускникам шкіл чітко розібратися в здібностях і задатках, які будуть найкраще підходити до певної професії.

 

- Вже стало традицією останніх років, що Юридичний факультет ТНЕУ проводить турнір «NATUS VINCERE», який цього року оновив формат і став Форумом нових можливостей, зібравши рекордну кількість учасників із Тернопільщини та сусідніх регіонів,  – розповів відповідальний секретар приймальної комісії ТНЕУ Олександр Шашкевич. – Сподіваємось, що більшість цих дітей стануть студентами ТНЕУ. Новий формат роботи з молоддю, з їх профорієнтацією дозволяє продемонструвати те, що наш університет охоплює не тільки економічні спеціальності, а й багато інших.

Одними з найцікавіших були локації роботодавців. Хлопців найбільше привабила локація правоохоронної діяльності, де представили різні види зброї і показували прийоми самооборони.

Відео дня

Василь Крих навчається в 10 класі у Мшанецькій школі, що в Зборівському районі. Із вибором своєї майбутньої професії юнак ще не визначився. Каже, що на форум приїхав разом із однокласниками. Зупинилися з хлопцями біля локації правоохоронної діяльності.

Одинадцятикласниця Анна Розтоцька приїхала з села Цигани Борщівського району. Її найбільше зацікавила локація «Від  мрії до дії».

  • Ми все життя повинні рухатись до своєї мрії, крокувати вперед, щоб підкорити нові вершини і знайти своє місце під сонцем, – каже дівчина. – Я приїхала сюди, щоб дізнатися більше про професію юриста, але зараз більше схиляюсь до того, щоб стати психологом.

Для старшокласників організували цікаві квести, за які нараховували бали. Їх можна було обміняти на футболки, чашки і навіть на сертифікат, що дає можливість навчатися безкоштовно на Юридичному факультеті упродовж шести місяців. З-поміж оригінальних призів – «Кава з психологом», «Кава з юристом», безкоштовні заняття в тирі Юридичного факультету, майстер-класи з самооборони тощо.

  • Наша кафедра готує фахівців за спеціальностями «Соціальна робота» та «Психологія», – каже заступник завідувача кафедри психології та соціальної роботи Юридичного факультету ТНЕУ Андрій Гірняк. – Цей форум дозволяє організувати майданчик, на якому зустрічаються працедавці, старшокласники, студенти, представники ОТГ і освітяни для обміну думками та корисною інформацією. Наприклад, роботодавці можуть знайти собі нових працівників з-поміж кращих випускників Юридичного факультету. Крім того вони можуть рекомендувати освітянам, які саме компетенції потрібні в сучасних умовах, щоби останні підлаштовували під ці вимоги освітні програми. Представники Об’єднаних територіальних громад є замовниками освітніх послуг, тож вони можуть замовляти в нас кваліфіковані соціологічні дослідження, тренінги, бізнес-школи на комерційних основах, а також брати на роботу наших випускників.

За словами пана Гірняка, старшокласники тут отримують унікальну можливість напряму поспілкуватися з освітянами і працедавцями, щоби усвідомити вибір своєї майбутньої професії.

  • Від Департаменту соціального захисту населення ТОДА маємо замовлення на працевлаштування двох студентів зі спеціальностей «Психологія» та «Соціальна робота» і три замовлення на стажування, –  додає науковець. – В даному випадку освітяни бачать плоди своєї праці, адже їхні студенти мають нагоду працювати за фахом. Тож цей форум дає свої результати для всіх.

Форум організували Тернопільський національний економічний університет, Юридичний факультет ТНЕУ та Управління освіти і науки Тернопільської ОДА.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up