Про секрети підписів новітніх керманичів України

Про секрети підписів новітніх керманичів України

Тернопільський графолог і фізіономіст Дмитро Штокалюк у своїй новій книжці розкрив за почерком приховані психологічні особливості сучасних українських політиків.

Таємниці почерку українських політиків 2014-2019 років, їхні психологічні портрети, складені на основі вивчення зразків рукописів і підписів керівників держави, розкрив у своєму новому дослідженні «Українська влада крізь призму графології»  тернопільський графолог і фізіономіст Дмитро Штокалюк.

Презентація книги відбулася 10 жовтня у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ. На початку зустрічі автор роздав усім присутнім анкети і попросив залишити зразки особистого підпису і почерку для аналізу. Після презентації всі охочі і змогли дізнатися про себе щось нове, адже пану Дмитру достатньо лише кілька секунд для того, аби глянувши на підпис чи почерк, скласти психологічний портрет людини, розповісти про особливості її характеру.

Відео дня

Поєднав політичну складову з науковою

Книга «Українська влада крізь призму графології»  вийшла у видавництві «Вектор» у 2019 році. Вона невеличка за обсягом – усього 80 сторінок. Цільова аудиторія – психологи, працівники соціономічних професій, студенти і магістри , співробітники силових структур, проте зацікавить вона й пересічного читача.

Дмитро Штокалюк присвятив її захисникам України від сучасної московської орди. Особливо цікавим у дослідженні є поєднання політичної складової з науковою, адже автор ось уже 8 років як займається графологією, є магістром психології, наразі навчається у магістратурі ТНПУ ім. В. Гнатюка за спеціальністю «Історія».

Книжка складається зі вступу, глосарію, трьох розділів, висновків. Як і належить науковому виданню, тут є список використаних джерел, додатки з таблицями, опитувальником, тестом, а також коротка інформація про автора.

Проаналізував почерки і підписи політиків

У першому розділі «Акцентуації характеру особистості та їх психологічні особливості» Дмитро Штокалюк детально описує загальні характеристики акцентуацій характеру – сукупність індивідуальних психологічних рис, які мають тенденцію до переходу в патологічний стан.

Другий розділ «Графологічний аналіз рукописів політиків 2014-2019 років» містить детальний аналіз зразків почерку та особистих підписів Володимира Гройсмана, Степана Полторака, Павла Клімкіна, Лілії Гриневич, Оксани Макарової, Ірини Геращенко, Ігоря Коломойського та Вадима Новинського.

У третьому розділі «Психологічні портрети представників нової президентської вертикалі влади» науковець аналізує підписи діючого Президента України Володимира Зеленського, представника Президента України у Верховній Раді Андрія Геруса, керівника Офісу Президента України Андрія Богдана, секретаря РНБО Олександра Данилюка, генерального прокурора Руслана Рябошапки та першого заступника керівника Офісу Президента України Сергія Трофімова.

На презентації книжки автор аналізував, як змінювались риси характеру та поведінка публічних людей у різні роки їх життя та перебування при владі. Демонструючи на проєкторі взірці підписів політиків, розповідав що означає той чи інший натиск, нахил, про які риси характеру вони свідчать.

Зеленський не відповідає посаді

Дмитро Штокалюк автор чотирьох книг. Графологією зацікавився 8 років тому з метою самовдосконалення, а також, щоби допомогти іншим людям визначити їхні потенційні можливості та особливості характеру. Каже, що на дослідження «Українська влада крізь призму графології» його надихнула зміни на політичному олімпі нашої держави, тож йому захотілося вивчити зразки підписів і почерків нової політичної еліти, розкрити особливості їхніх характерів, показати наскільки вони відповідають своїм посадам.

  • Є такий вислів: «Риба гниє з голови», відповідно – яка політична влада, так і сприймають державу, – каже Дмитро Штокалюк. – За часів Петра Порошенка на міжнародному рівні Україну сприймали як серйозного партнера, а зараз відколи прийшов до влади Володимир Зеленський зі своєю Зе-командою, Україну висміюють, до неї скептично відносяться. Приміром, у турецькому виданні Sabah вийшла стаття «Президент комік прибув до Анкари». Зважаючи на ці та інші факти, відбулося послаблення позицій нашої держави на зовнішньополітичній арені.

За словами науковця, виходячи з графологічного аналізу почерку та підпису, теперішній Президент дуже прагнув до влади, проте він не відповідає займаній посаді. Ось до яких висновків дійшов Дмитро Штокалюк у своєму дослідженні: «Волелюбний, стриманий та миролюбний конформіст та екстраверт Володимир Зеленський прагне бути самостійним  та вільним у виборі. Проте, керувати державою це не розважати публіку жартами, це важка ноша, відповідальність і він прийняв їх на себе, але зважаючи на психологічну піддатливість та схильність потрапляти під сугестивний вплив, йому важко дається виконувати обов’язки Президента України, як наслідок – емоційне вигоряння». Графолог припускає, що Зеленський навряд чи добуде повну каденцію.

Ось як охарактеризував науковець представників Зе-команди: «Дотепний, впевнений та жвавий екстраверт, оптиміст та марнотрат Андрій Богдан полюбляє працювати інтелектуально й будувати хороші відносини з навколишніми, але при потребі «покаже зуби». Потайливий, обачний, стриманий та владолюбний нонконформіст, раціоналіст і реаліст Андрій Герус вдумливо і відповідально відноситься до організації своєї діяльності. Іноді нагадує «бомбу сповільненої дії». Точний, прискіпливий та дріб’язковий раціоналіст та оптиміст Олександр Данилюк є простим і прямолінійним у спілкуванні, вміє концентруватись на меті. Передбачливий, гнучко-адаптивний та комунікабельний стратег Руслан Рябошапка відповідально відноситься до праці та прийняття рішень, має роздуте его, іноді може «кривити душею». Зовні добросердний , але насправді глибоко в середині дратівливий та гарячковий Сергій Трофімов психологічно не відповідає державній посаді. Видно проблеми з самоконтролем, жорсткість та імпульсивність».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up