У дитячому садку – грибок та пліснява

У дитячому садку – грибок та пліснява
Вихованці дитячого садка потерпають від плісняви і вологості. У навчальному закладі – потріскана стеля і грибок на стінах. Батьки б'ють на сполох, адже через вологу діти часто хворіють.

Вже чотири роки поспіль у дитячому садку №9 протікає дах. Щороку на проведення ремонтних робіт батьки вкладають власні кошти, бо тих, які виділяє держава на дитячий заклад – не вистачає. Відтак повністю полагодити дах площею у 1000 метрів квадратних батьки не в змозі. За словами голови батьківського комітету і мами вихованця дитсадка №9 Валентини Рибіцької, через вологу і сирість страждають діти, бо це, як відомо, шкодить їхньому здоров'ю.

- Загалом садочком ми задоволені, - каже Валентина Рибіцька. – Але у спортивному залі стеля обсипається просто дітям на голову та й грибок і плісняву видно неозброєним оком. Кожного навчального року ми здаємо гроші на ремонт, але дах досі протікає.

Відео дня
>

Нині дитячий навчальний заклад №9 відвідує 333 дитини. Щороку, спільно із батьківськими зусиллями працівники дитсадка відкривають нові групи і проводять ремонтні роботи у закладі. Однак, за словами завідуючої дитячого дошкільного закладу №9 Орисі Марчевської, коштів, аби повіністю відремонтувати дах - не вистачає. Жінка стверджує, що кожного року вкладає певну суму у ремонт даху, яку їй виділяє держава, але цього недостатньо.

- З року в рік спільно із батьками нам вдається відремонтувати лише частину даху, а хотілось би полагодити весь, - розповідає Орися Марчевська. - Згідно з документами, цього року управління освіти на капітальний ремонт мало б виділити 40 тисяч гривень, ці кошти зазначені у кошторисі, однак їх заклад  не отримав.

Окрім того, завідуюча дитсадка зазначила, що цього року фонд комунального майна на заклад виділив 35 тисяч гривень. Тому на ці кошти, спільно із батьками у садку зробили ще одну нову групу, за необхідністю. Жінка розповідає, що зверталася в управління освіти і міську раду, утім там її запевнили, що грошей на ремонт дахового приміщення немає.

- Із міського бюджету нам виплатили лише 10 тисяч гривень, які заборгували ще минулого року,- говорить Орися Марчевська. За ці кошти ми зробили дитячу гірку на ігровому майданчику, сенсу вкладати їх у дах просто не було. Його треба ремонтувати повністю, щоб залагодити цю проблему раз і назавжди.

Аби дізнатися чому не виділили гроші на ремонт даху у дитячому навчальному закладі №9 наш кореспондент поцікавилась в управлінні освіти і науки Тернопільської міськради. Там пояснили, що кошти на проведення ремонтних робіт нині покладені тільки на міський бюджет і зрозуміло, іх на все не вистачає, тому їх виділяють по мірі необхідності.

- Питання даху дитячого садка №9 актуальне сьогодні і для інших навчальних закладів, оскільки вони побудовані за проектами радянської системи - розповіла начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти міськуправління освіти Раїса Сауляк. -Зрозуміло, зараз ми ці питання ми намагаємося вирішувати і контролювати. Тому  ліквідовуємо тільки серйозні аварійні ситуації.

Окрім того, Раїса Сауляк зазначила, що на сьогоднійшій день немає досить критичних проблем із дахами у дошкільних навчальних закладах міста. А вирішити подібні питання і поміняти дахове покриття у дошкільному навчальному закладі №9 силами міського бюджету зараз  просто неможливо. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Уряд Азірова має виділяти гроші. а де вони? Уряд Азірова їх вкрав!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up