У тернопільських садочках на літо підвищили батьківську плату

У тернопільських садочках на літо підвищили батьківську плату

Повідомлення про підвищення оплати за садок чекало сьогодні батьків у дошкільних закладах обласного центру. Для дітей з пропискою і без харчування коштуватиме на 10% дорожче.

Про новацію у дитсадках у редакцію «20 хвилин» повідомила читачка пані Лілія.

  • 10%, здається, небагато. Але я впевнена, що з вересня ніхто цю плату назад не поверне. І чому підвищують саме на літній період? Продукти ніби не дорожчають, - каже пані Лілія.

За день харчування дитини в яслях батьки з тернопільською реєстрацією віддадуть 12.66, у решті груп - 15.40 грн. Для "нетернопільських" день перебування у садочках коштуватиме 20.36 грн. у яслях і 24.20 грн. у старших групах. 

Відео дня

За коментарем ми звернулися до управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

- Це не тернопільське нововведення, згідно з Законом України "Про дошкільну освіту" оплата за харчування влітку у ДНЗ на 10% зростає щороку, - пояснює начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

У п.5 ст. 35 Закону України "Про дошкільну освіту" , яка визначає організацію харчування дітей у закладі дошкільної освіти, йдеться про те, що батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному закладі дошкільної освіти у розмірах, визначених органами місцевого самоврядування або відповідними органами управління. 

Вихователі пояснюють, підвищення платні пов'язане з тим, що влітку вводиться додаткове харчування. В 11.00 дітям дають так званий "ланч" - сік і печиво чи булку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анастасия Малько

    Так завжди було. В нас в садочку давали сочки і більше фруктів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up