З 1 березня школи Тернополя відкривають набір першокласників

З 1 березня школи Тернополя відкривають набір першокласників
  • У перший день весни у Тернополі починається реєстрація майбутніх першачків.
  • Батьки дітей, які наступного навчального року підуть до школи, мають подати електронну заявку, а потім прийти до навчального закладу з документами.
  • Якщо ваша дитина зареєстрована у Тернополі або громаді, то нести довідку з місця проживання не потрібно.

Нагадаємо про те, що перший етап реєстрації учнів до першого класу на 2023-2024 навчальний рік триватиме з 1 березня по 31 травня. У цей період необхідно подати заявку до закладів загальної середньої освіти.

Це може зробити:

  • один з батьків або законний представник дитини самостійно;
  • адміністратор закладу (за зверненням батьків та за наявності всіх необхідних документів).

Розгляд заявки відбувається у порядку загальної черги. Інформація щодо статусу її обробки надходитиме одному з батьків або законному представнику дитини на вказану ними адресу електронної пошти.

Відео дня

Детальний алгоритм дій щодо створення облікового запису батьків на порталі https://school.isuo.org/, зареєструвати дитину та подати онлайн-заяву до обраного закладу освіти можна переглянути ТУТ.

Для підтвердження поданої онлайн-заяви необхідно обов’язково звернутися до закладу освіти з документами.

Перелік документів:

  • Заява про зарахування дитини до першого класу закладу загальної середньої освіти від одного з батьків дитини (законного представника), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника).
  • Оригінал та копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти.
  • Оригінал або копія медичних довідок за формами:
  • № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16.08.2010 № 682;
  • № 063/о «Карта профілактичних щеплень».
  • Оригінал та копія документа, що підтверджує місце проживання дитини (для підтвердження права на першочергове зарахування).

Підтвердити місце проживання дитини можна документами визначеними у п.8 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», зі змінами внесеними згідно з Постановами КМ від 19.09.2018 № 806. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/684-2017-п

У Тернопільській міській раді нагадують батькам:

  • Якщо ваша дитина зареєстрована у Тернополі або населених пунктах, що приєднані до тернопільської громади, давати паперову довідку про місце реєстрації у школу не потрібно. Адже керівники закладів освіти мають доступ до відповідних даних, відтак, можуть самостійно перевірити місце реєстрації.
  • Якщо ваша дитина зареєстрована в іншій громаді, батьки можуть самостійно сформувати відповідний витяг через портал «Дія». Ця процедура займає лише 2 хвилини та є безкоштовною. Сформований витяг містить інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування), а також адресу й дату зняття з місця проживання або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Раніше ми публікували докладний алгоритм реєстрації дитини до 1 класу. З ним ви можете ознайомитись за посиланням нижче.

 

Читайте також:

Як зареєструвати дитину до 1 класу у Тернополі: інструкція і перелік документів

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up