Партнер рубрики Події

«16 днів проти насильства»: у Тернополі відбулась низка заходів

«16 днів проти насильства»:  у Тернополі відбулась низка заходів

На вихідних відбулась низка заходів, які привертають увагу суспільства до проблеми.

Щороку БФ «Рокада» з 25 листопада до 10 грудня проводить ряд заходів у рамках міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

Розпочали з привернення уваги суспільства до цієї проблеми відкриттям «Майстерні підтримки» під гаслом «Сміливі знати: це- насильство»! у ТРЦ «Подоляни»

До акції приєдналася Оксана Шлюсар - радниця голови ТОВА з гендерних питань, директорка з розвитку ГО «ТМЖК «Відродження нації»; Галина Гуменюк - начальниця сектору протидії домашньому насильству Тернопільського районного управління поліції.

Відео дня

Коридор був утворений з банерів на яких написані фрази та звинувачення із якими зазвичай зустрічаються постраждалі: «сама винна», «подумай про дітей» - сколихнули різні емоції у відвідувачів. 

Великий фотобанер вкінці коридору, дозволив усім бажаючим залишити найтепліші слова підтримки жінкам і дівчатам.

Відвідувачі отримали консультації психологів та соціальних працівників фонду. 

На вихідних відбувся забіг «Acting for survivors» ,а також «Ярмарка сервісів», яка була орієнтована на підвищення обізнаності щодо протидії та запобіганню домашньому насильству.

Головною метою проведення забігу було привернення уваги до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим - наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслив важливість фізичного та психічного здоров'я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу.

Продовжили акцію у  Тернопільському педагогічному університеті ім. В. Гнатюка виставкою «Майстерні підтримки» під гаслом «Сміливі знати: це- насильство»!

«16 днів проти насильства» – це нагода ще раз нагадати про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Насильство проти жінок і дівчат є одним з найпоширеніших порушень прав людини у світі. Воно не знає соціальних, економічних чи національних кордонів.

Спільно з Денний центр соціально-психологічної допомоги - Тернопіль постраждалим від насильства організували тренінг для жінок «Твоя сила»

Віримо , що такі заходи формують жінку, яка не має ніяких внутрішніх перепон. Жінку, що знаходиться у благополучному психологічному стані, який дозволяє їй відчувати себе вільною у своїх побажаннях, планах та їхній реалізації.

#Сміливі_Знати_Це_Насильство

Проєкт реалізується Благодійний фонд «Рокада» за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up