Аграріям та фермерам Тернопільщини можуть продовжити відстрочку від мобілізації

Аграріям та фермерам Тернопільщини можуть продовжити відстрочку від мобілізації

6-місячний термін попередньої відстрочки від мобілізації для фахівців фермерських господарств завершиться у серпні-вересні.

В Україні можуть продовжити бронювання військовозобов'язаних працівників аграрного сектору.

У зв'язку з закінченням терміну відстрочки від мобілізації, народний депутат з Тернопільщини Іван Чайківський звернувся у Верховну Раду з проханням продовжити бронювання до тих пір, поки в законодавстві не буде суттєвих комплексних змін по даному питанню.

Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав ініціативу нардепа. 

Відео дня

«Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни і сформувати надійний тил. Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги. Дякую за звернення до Кабміну, за здоровий глузд, який дозволить захистити аграріїв, на яких покладена місія годувати країну в часі війни»,  написав на своїй сторінці Іван Чайківський.

Нагадаємо, що 15 серпня, Верховна Рада України підтримала продовження воєнного стану в Україні до 21 листопада. Згідно з законопроектом строк дії воєнного стану в Україні буде продовжений з 05:30 23 серпня 2022 року строком на 90 діб. Також парламент підтримав затвердження указу про продовження мобілізації.

Довідка

Мобілізація — комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

З моменту оголошення мобілізації чи введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях настає особливий період функціонування національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, Збройних Сил України, інших військових формувань, сил цивільного захисту, підприємств, установ і організацій.

На час особливого періоду дія будь-яких прийнятих до настання цього періоду нормативно-правових актів, що передбачають скорочення чисельності, обмеження комплектування або фінансування Збройних Сил України, інших військових формувань чи правоохоронних органів спеціального призначення, зупиняється.

 Читайте також:

В Україні продовжили воєнний стан до 21 листопада

Військовий облік жінок. Раді запропонували кілька змін

Українці можуть підписати петицію про скасування обов'язкового військового обліку для жінок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up