Партнер рубрики Події

"Аграрний край, а ціни - ніби в пустелі те все вирощуємо", - тернополяни про вартість продуктів

"Аграрний край, а ціни - ніби в пустелі те все вирощуємо", - тернополяни про вартість продуктів

Восени на ярмарках тернополяни традиційно купують овочі сітками та мішками - запасаються на зиму. А оскільки м'ясо по кишені не кожному, то черги стоять за салом та птицею.

У суботу на масиві "Дружба" на так званому "п'ятачку" від самого ранку людно. Хто із пакетом, хто із декількома, хто прийшов із "кравчучкою" - люди кажуть, що ціни тут, як і на центральному ринку. Але, оскільки попереду закупи на всю зиму, то скуплятися ближче від дому зручніше.

Що ж найчастіше купують тернополяни? 

Серед покупців переважають пенсіонери, кажуть продавці.

Відео дня

 - Я продаю м'ясо, є в мене тут і свинина, і яловичина. Але гроші на них є переважно в людей середнього віку. Бо ціни від 75 грн за кілограм. Молодь, як я розумію, купує продукти в магазинах-супермаркетах, де є все нараз. Сюди ж приходять ті, хто береже копійчину, - розповідає продавець Ганна. - А от пенсіонери в мене якщо щось і купують, то хіба сало - 25 грн за кілограм. Перетоплюють на смалець. А м'ясо... Пенсій в них вистачає хіба на птицю. Бачите, яка там черга?

Біля авто із птицею і справді люди стоять в черзі. Кажуть, що тут дешевше, аніж в магазині. Кури коштують від 36 грн за кілограм. А філе - 60 грн.

А от на що справді аншлаг - це овочі. Картоплю та цибулю купують сітками по 20-25 кілограмів.

 - Ціни різні. Якщо окремо кілограм домашньої цибулі тут продають за 7 грн/кг, то купуючи сітку, той же кілограм може коштувати на 50 копійок дешевше. На перший погляд, що ті пару копійок? Але все докупи, та  й виходить зайва буханка хліба, - каже пенсіонерка Валентина Семенівна Гунь.

Картопля коштує по-різному: просять і 4 грн, і 3,5, а дехто і 5 грн - залежно від розміру. Помідори в середньому коштують 8 грн, великі - 10 грн. Буряк - 4-8 грн, залежно від розміру, морква - 4-6 грн. Яблука - 6-8 грн.

 - Тут кожен цінить, як вважає за потрібне, - пояснює журналісту "20 хвилин" продавець овочів Тетяна. - Якщо овочі дрібні, то й  ціна нижча. Якщо відбірні та великі, то й ціна відповідна. 

Масло та соняшникову олію завжди купують, незалежно від сезону, кажуть продавці. Масло, залежно від виробника, коштує від 115 до 125 грн за кілограм. Олія - від 22 грн за літр.

 - Аграрна країна, аграрний край, а ціни - наче ми в пустелі то все вирощуємо, - каже тернополянин Андрій Деркач. - У мене батьки пенсіонери, в дружини теж. Добре, що можемо допомогти, бо інакше не знаю, як тут можна вижити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Цебуля Аноній

    Головко дурню меле. Навіть самий успішний аграрний край,це шлях до прозябання країни. Сша найбільший споживач,та імпортер у аграрному секторі,а його доля від загального ВВП складає лишень 3%. Вдумайтесь

    Шевченко Алекс reply Цебуля Аноній

    Тобі рагулю звідки знати ,як і що у сша!?Ти ж москальський холуй і сраколиз,ставиш плитку в кацапів і унітази миєш!
  • Анонім

    На ринку бараболька є по 2.5 а на ярмарку цілих 5. Інема ніякого контролю і дозволів ніяких нетреба. Приїхали спихнули харчову гумонітарку, заробили, відкашляли надалюці. Розїхались. Весь ринок перекупщики бариги ванючі, а на ярмарках такаж фігня.
  • Діонісій

    ціни на ринку менші ніж на тих ярмарках, на початках було краще, ціни менші, а потім наші ненажери підняли вартість товару і тільки дурять людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up