Партнер рубрики Події

Автоматичний перерахунок субсидій проведуть не всім: кому потрібно самостійно подати нові документи

Автоматичний перерахунок субсидій проведуть не всім: кому потрібно самостійно подати нові документи

Деякі жителі громади повинні самостійно подати нові документи для оформлення субсидії.

У Тернополі перерахунок житлових субсидій домогосподарствам проведуть автоматично.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій затвердженого Постановою КМУ від 21.10.1995 №848 (зі змінами і доповненнями) на опалювальний сезон 2022-2023 рр., управління соціальної політики Тернопільської міської ради здійснить перерахунок всім домогосподарствам Тернопільської громади, що одержували житлову субсидію в минулому опалювальному та неопалювальному сезонах автоматично.

Відео дня

Однак, ті жителі, які не мають субсидії з 1 травня через заборгованості, ті, в чиїх оселях зареєстровані нові люди або ті, чия площа житла більша за норму, повинні подати нові заяву та декларацію про доходи і витрати для призначення субсидії на опалювальний сезон 2022-2023рр.

Як розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення Олег Воронка, виплати на проживання для внутрішньо переміщених осіб не впливають при нарахуванні субсидії за комунальні послуги.

Додаткову інформацію з питань призначення субсидій можна отримати в управлінні соцполітики. Також телефонуйте (0352) 25-55- 87 або +38(067) 354-71-09.

Нагадаємо, що з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України.

Громадяни як і раніше одержуватимуть виплати на свій банківський рахунок або через пошту.

Раніше повідомлялося, що у Держбюджеті-2022 на надання субсидій, придбання твердого палива та скрапленого газу передбачено близько 37,9 млрд грн. За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, цієї суми вистачить для надання зазначених видів державної підтримки. 

Довідка
Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області. м. Тернопіль, майдан, Волі, 3 (Відділ обслуговування громадян (сервісний центр) № 11, м. Тернопіль, вулиця Лисенка, 1. тел. (0352) 234 893.

Читайте також:

В Україні змінять механізм виплати субсидій та пільг 

Як вплинула війна на нарахування субсидії і кому варто звернутися повторно? Пояснюємо

Чи можна оформити субсидію, якщо є борг за житлово-комунальні послуги

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nina Goh

    Ненараховані субсидії  Чому
  • Ярослав Цьобан

    Доброго дня , перевірте супсидію Цьобан Ярослав м. Чортків вул.Середня32А

keyboard_arrow_up