Партнер рубрики Події

Біля міськради - пікет працівників "Домобудівника"

Біля міськради - пікет працівників "Домобудівника"
З плакатами прийшли до міської ради працівники заводу "Домобудівник" вранці у вівторок, 30 червня. Вони бояться залишитися без роботи і пікетують проти рейдерського захоплення їхнього підприємства.

Люди працюють десятки років на підприємстві. Скаржаться, що за керівництва старого директора Євгена Рожука їм не виплачували вчасно зарплату, а власне завод мав великі борги перед різними установами. Натомість новий директор помалу підняв підприємство і тепер воно є ласим шматком. Тож старий директор, заручившись підтримкою певних кіл, хоче повернути собі підприємство. Працівники заводу, а це близько 100 людей, бояться, що тепер залишаться без роботи, а пайовики - без житла. Тож прийшли просити захисту у міськраді.

Нагадаємо, конфлікт на "Домобудівнику" триває вже не перший тиждень. 17 червня робітники казали, що їхній завод захопили "тітушки" на чолі з екс-директором. 

Рейдерський напад на фірму “Добробудівник” відбувся вранці 17 червня, розповів у міськраді директор заводу Василь Чупровський. 

Відео дня

 - Близько десятка людей в спортивних костюмах та камуфляжі ввірвалися на фірму, нічого не пояснюючи. Схопили наших працівників, поламали столи, - каже пан Чупровський. - Після цього почали досліджувати інформацію, яка є в комп'ютерах. Із 5 до 11 години ранку нас не впускали в приміщення. Що там робилося – невідомо. Нам кажуть, що з'явився якийсь інвестор з Прибалтики, який цікавиться нашою фірмою, однак це не що інше, як рейдерськке захоплення! Три роки тому, коли в підприємства було багато боргів, ми нікому не були цікаві. Однак тепер, коли у нас десятки мільйонів прибутків, зразу знайшовся "інвестор". І хоч нам кажуть про людей з іншої країни, ми підозрюємо, що зацікавлені особи, щоб привласнити наш бізнес, є і в Тернополі.

В міліції кажуть, що наразі відкрито дві кримінальні справи - щодо скликання загальних зборів і захоплення підприємтсва 17 червня. Правоохоронці наразі розслідують дані справи, проводять проводять відповідні експертизи. 

- Також ми продовжуємо проводити допити працівників “Домобудівника”, щоб розібратися в ситуації, - каже начальник міського відділу УМВСУ в Тернопільській області Петро Гукалюк. - Слідчі дії поки тривають, тож про попередні висновки говорити не будемо.

Мер міста Сергій Надал попросив міліцію забезпечити безпеку праці працівникам заводу.

 - Допоки будуть з'ясовувати, хто винен в даній ситуації, підприємство має працювати, - каже пан Надал. - Щоб виробництво не йшло "в мінус".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up