Бомбосховища Тернополя – тільки для працівників окремих підприємств

Бомбосховища Тернополя – тільки для працівників окремих підприємств

Надіятися на бомбосховища у випадку війни тернополянам не варто. Вони - лише для працівників певних підприємств, депутатів, учнів та пацієнтів лікарень. 

Цивільний захист населення, особливо зважаючи на реалії нашої держави та впровадження воєнного стану, – одне з пріоритетних завдань для місцевої влади. У Тернополі діють профільні програми, які регулюють це питання.

Захисні споруди (бомбосховища – авт.), у розумінні багатьох тернополян, - чи не основне на випадок війни, техногенної чи природньої катастрофи. Втім, як випливло під час останньої сесії міської ради, далеко не всі вони в належному стані, а головне – не для всіх.

В Тернополі є 91 об’єкт, який може виконувати функцію бомбосховища. Розташовані вони по всьому місту та на території промислових зон. Їх  створювали ще за радянських часів з метою захисту робочих змін, працівників та учнів навчальних закладів, робітників виробничої сфери та інших установ.

Відео дня

- У комунальній власності міста бомбосховищ лише вісім, решта – приватні, - повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій Іван Коваль. – Захисні споруди по місту будували не для укриття населення, а для працівників тих чи інших підприємств (наприклад, колишній заводи "Сатурн", "Комбайновий", "Оріон", "Ватра"). Багато з приміщень зараз у непридатному стані.

Отже, вісім об'єктів цивільного захисту населення: на території КП"Тернопільелектротрансу", третьої лікарні, два – у школах №3, №14, №8, ще один – у приміщенні Тернопільської міської ради , адреса одного об’єкту засекречена, там у випадку небезпеки розташують командний центр. Усі сім - для працівників підприємств, депутатів, учнів чи пацієнтів.

- Для населення передбачені заходи евакуації у села та райони. Хоча ми думаємо над тим, аби в майбутньому використовувати закинуті захисні споруди і для пересічних жителів, - додає Іван Коваль. 

З переліком бомбосховищ у Тернополі можна ознайомитись за посиланням: https://rada.te.ua/gromadyanam/tsivilniy-zahist-mista/24576.html

Що робити тернополянам у випадку війни чи інших природних і техногенних катастроф? За дорученням сесії тернопільської міської ради, тепер щорічно під час звітів обслуговуючі підприємства (колишні ЖЕКи) роздаватимуть громадянам інформаційні буклети. Ознайомитися з переліком дій у випадку біди можна і за посиланням: https://rada.te.ua/gromadyanam/tsivilniy-zahist-mista/4556.html

Детальніше про сценарії дій начальник управління надзвичайних ситуацій Іван Коваль розкаже в прямому ефірі на сайті "20 хвилин". Стежте за анонсом на сайті. Там ви зможете залишити свої питання.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Svit Lana

    Вже хватить людей страшити!!!
  • Нік

    Адреса засекреченого об’єкту біля будівлі ОДА, конспірологи, там ще вхід є з вулиці і величезні фільтро-вентиляціні установки, верх яких теж видно. То найбільш збережене і забезпечене бомбосховище Тернополя
  • Олександр

    Підтримую думку попереднього Коментатора. А чи не має бажання автор статті Назар Захаренко "розрухати" це питання, на рахунок читабельності схеми бомбосховищ, раз вже дає читачам посиланя на сайт Міскради. Все таки чиновники журналістів більше боятьтся ніж пересічних громадян. Дякую.

    Михайло reply Олександр

    http://www.oda.te.gov.ua/data/upload/publication/main/ua/21428/inter_kart0316.pdf
    Карти зі захисними спорудами всієї області
  • Anna Tsymbala

    Для чого такі новини? Щоб розсіювати паніку між людьми?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up