Партнер рубрики Події

Боротися із незаконними кар'єрами та ГЕС на Тернопільщині заважає... закон

Боротися із незаконними кар'єрами та ГЕС на Тернопільщині заважає... закон
  • Щоб припинити самовільний вивіз каміння із незаконних кар'єрів Тернопільщини та розібрати так звані ГЕС, спершу потрібно довести, що всі ці дії горе-підприємців неправомірні.
  • За минулі роки люди набудували собі дамб на річках, тож тепер треба, аби все обладнання відповідало чинному законодавству, якого не було раніше.

Більше години засідала спеціальна робоча група, яка займається природоохоронними об'єктами області, в середу, 14 вересня. Однак ні до чого конкретного так і не домовились.

Якщо активісти наводять конкретні факти вивозу каміння з кар'єрів, будівництва дамб на Збручі, то представники інспекцій та поліції кажуть, що спершу ці питання треба дослідити,  а тоді приймати рішення. - Я наводжу вам конкретний факт: ще в грудні виявили дамбу на річці. Скоро буде рік, потім знову почнеться нерест риби, і як це має відбуватись? Вгору за течією вона не піде, - каже голова ГО "Скеля" Андрій Об'єщик. - Те саме із кар'єрами. Зранку їду на роботу - везуть камінь, ввечері - те саме. Нема важелів, щоб це припинити?

Прокуратура не може самостійно прийняти рішення заодно призупинення такої діяльності, адже спершу мають бути докази, що вона незаконна.

Відео дня

 - Зараз ми це все закриємо, а через півроку до нас прийдуть правоохоронці, що ми це все зробили не на законних підставах, - кажуть слідчі обласної поліції.

Тож за півтори години обговорень робоча група домовилася лише про те, що всі питання треба ретельніше вивчити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    чого з кар'єрами така проблема то? добуваеш корисні копалини - маєш мати дозвола і документи, немає - закрити нахер.

    і з гес таке саме, і ніяких - потім виготовимо.

    просто почнуть то кубло ворошити -  більшість самі на себе нариють, а свою дупу не хочуть підставляти, от і буркочуть що хоч.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up